2024. március 29., péntek
KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY SZERBIÁBAN

Ülésezett a válságstáb – „Ma nem várhatók új rendeletek”

Az országos válságtörzs egészségügyi képviselői tovább értekeznek

Valamennyivel több mint egy órán át tartott az országos válságtörzs ma délre összehívott ülése a Szerbia Palotában, melyen a koronavírus elleni védelem szükségszerű intézkedéseit vitatták meg. A törzs egészségügyi képviselői tovább értekeznek, az új intézkedések pontos definiálásán dolgoznak, melyet majd eljuttatnak a kormánynak.

Ezek szerint ma nem várhatók új, hivatalos rendeletek – állapítja meg a fővárosi sajtó –, és a médiához sem fordult senki a válságtörzs tagjai közül.

A Tanjug értesülése szerint leginkább arról esett szó, szükséges-e bevezetni a PCR-tesztelést az ünnepekre hazatérő állampolgárok esetében és célszerű-e elrendelni számukra, vagy ha igen, mennyi időre a házi karantént. 

Tegnap országos szinten több mint 6000 fertőzöttet jegyeztek, és 65-en haltak bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet vasárnapi közleménye szerint tartományunkban továbbra is rendkívüli a járványügyi helyzet, egy nap alatt 1784 új esetet jegyeztek, Újvidéken pedig naponta már 300–500 új fertőzöttet vesznek nyilvántartásba.

Dr. Predrag Kon epidemiológus a hétvégén azt nyilatkozta a Black Friday akció folytán kialakult tumultusra, hogy nem érti, hogyan lehet egyeseknek egy vásárlási akció fontosabb a saját egészségüknél.