2024. április 25., csütörtök

Lélegeztetőgépek és betegőrző monitorok érkeztek Zentára

A zentai kórház is részesült a magyar kormány adományából

Mint beszámoltunk róla, pénteken összesen száz lélegeztetőgépet és ugyanennyi, a betegek őrzésére szolgáló monitort adományozott a magyar kormány a Vajdasági Klinikai Központnak.

A lélegeztetőgépek és a monitorok az izolációs részbe kerülnek (Fotó: Gergely József)

A lélegeztetőgépek és a monitorok az izolációs részbe kerülnek (Fotó: Gergely József)

Ebből az adományból küldtek szombaton a Zentai Közkórháznak is öt darab lélegeztetőgépet és ugyanennyi betegőrző monitort.

Dr. Csáki Beáta, a Zentai Közkórház igazgatója elmondta, hogy az adomány a legjobb pillanatban érkezett:

– A műszerek nagyban segíteni fogják a izolációs részben dolgozó személyzet munkáját és a betegek gyógyítását. A készülékeket a járvány megszüntével más helyeken is tudjuk majd használni, olyan részlegeken, ahol szükség lesz a betegek hemodinamikai követésére, azoknál a súlyos betegeknél, akiknél szükség adódik a gépi lélegeztetésre. A nagylelkű adományt Zenta lakossága és az egész környék nevében köszönjük.

Jókor érkezett az adomány (Fotó: Gergely József)

Jókor érkezett az adomány (Fotó: Gergely József)

Újságírói kérdésre az igazgató elmondta, hogy az elmúlt napokban megnövekedett a regisztrált megbetegedettek száma és jelenleg a zentai kórházban 13 covid pozitív beteget kezelnek. Ebből kettőnél van szükség gépi lélegeztetésre, egyik beteg nem invazív lélegeztetésen, a másik pedig mechanikai lélegeztetésen van.