2024. április 19., péntek

Autót ajánlottak fel Olivér megsegítésére

A gyűjtés meghaladta a nyolcszázezer eurót

Hónapok óta lázas pénzgyűjtés folyik a bajmoki kisfiú megsegítésére. Pál Gajódi Olivérnek a 2,3 millió euróba kerülő Zolgensma gyógyszer jelentheti a gyógyulást és azt, hogy a többi kisfiúhoz hasonlóan egészségesen, teljes életet élhessen. Rengetegen összefogtak, országszerte és külföldön is gyűjtés zajlik. Az internet adta lehetőségeket kihasználva a magyarkanizsai kétgyermekes, elszánt és együtt érző anyuka, a fiatal Gajdos Bajusz Zolna létrehozta a Vajdasági jótékonysági licit csoportot, amelyben bárki bármit felajánlhat licitálásra, a befolyt összeget pedig a kisfiú számára létrehozott folyószámlára utalják át. A csoportban a legapróbb tárgyaktól a szolgáltatásokig fellelhető sok minden. Volt már festmény, repülőút, sütemények, szolgáltatások, az eddigi legnagyobb felajánlás pedig egy autó, amelyre SMS-t lehet küldeni, és amikor elküldték, arról képernyőképet kell készíteni, majd feltölteni azt a csoportba. A felajánló nem szerette volna felfedni kilétét, de a csoport vezetője és megannyi adminisztrátora nagyon hálás neki a gyermek és szülei nevében is. Zolnát az aktualitásokról kérdeztük.

– Az SMA 1-ben szenvedő kisfiú kezelésére irányuló gyűjtés már meghaladta a 800 000 eurót, hála az önzetlen embereknek szerte a világon. Most már nemcsak Vajdaságból, Szerbiából lehet adakozni, hanem nemzetközi szinten is. Közel egy hete vált elérhetővé a magyarországi emelt díjas telefonszám, amelynek tárcsázásával is támogathatják Olivért. A Vajdasági jótékonysági licit csoportban pedig már több mint négy hónapja megállás nélkül érkeznek a nagylelkű felajánlások. Hogy a csoport lendülete folyamatos legyen, állandó akciókat szervezünk. Ilyenek a végtelen szeretetlánc, a különféle kihívások vagy a heti feladatok, és talán a legkedveltebbek az SMS-játékok. Természetesen mindegyikben értékes nyereményeket sorsolnak ki. Az SMS-játékok között volt már varrógép, gyermekjáték, kézműves termék, ékszer, mobiltelefon és családi nyaralás is, és ezeket mind jó szándékú emberek ajánlották fel, leggyakrabban névtelenül. Most pedig az eddigi talán legértékesebb felajánlást fogjuk kisorsolni: egy 2002-es kiadású Toyota Yaris gépjárművet. Az autó ezüst színű, háromajtós, és teljesen üzemképes állapotban van. Csupán a 848-as üzenet 3030-as számra való elküldésével bárki boldog tulajdonosa lehet. A játék november 26-án 21 órakor kezdődött, és december 1-jén, kedden 21 óráig tart. Az ez idő alatt beküldött érvényes üzenetek képernyőfotóját kell a Vajdasági jótékonysági licit csoport bejegyzéséhez feltölteni. A játék végén applikáció segítségével sorsolják ki a nyertest. Nekünk az SMS csak 200 dinárba kerül, Olivérnek pedig esélyt jelent a gyógyulásra! Segítsünk ebben mi is! – nyilatkozta Zolna.

A Vajdasági jótékonysági licit csoport beírásával a Facebookon mindenki megtalálhatja a neki tetsző ajánlatot, így karácsony közeledtével akár még az ajándékozást is meg lehet innen oldani, nem mellesleg rengeteget segíthetünk vele.