2024. március 28., csütörtök

1784 új eset Vajdaságban

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Nem robbanásszerűen, de folyamatosan nő az újonnan fertőzöttek száma a tartományban. A Vajdasági közegészségügyi Intézet minősítése szerint a helyzet továbbra is a rendkívüli kategóriába sorolható.

Szombaton 1784 új esetet regisztráltak a tartomány területén (a pénteki adatokhoz viszonyítva 12 esettel többet). Az összes községben magas a megbetegedések száma, ebben a tekintetben továbbra is Újvidéken, majd Pancsován, Mitrovicán és Nagykikindán a legrosszabbak az adatok, de Nagybecskereken, Szabadkán és Zomborban is folyamatosan növekednek a számok. Vajdaságban jelenleg 24 935 aktív fertőzéses esetet tartanak számon, de a valós, nem identifikált számok ennél jóval magasabbra tehetők, közölte az Intézet. Újvidéken azonosították a legtöbb fertőzést, 8642 (az előző naphoz viszonyítva 412 esettel több) esetet tartanak számon, Pancsován 2400-at, Nagybecskereken és Szabadkán több mint ezret.

A jelentésben arra is kitérnek, hogy a kapacitások tekintetében kritikus helyzetben vannak a tartományi egészségügyi intézmények, arra kérik a polgárokat, tegyenek meg mindent a megelőzés érdekében.