2024. április 20., szombat

Egyre rosszabb a járványhelyzet Vajdaságban

A jelenlegi információk szerint ma reggeltől minden újvidéki gyógyszertárban kaphatók lesznek a védőmaszkok és a védőkesztyűk, amelyeket a koronavírus terjedése megfékezése érdekében ajánlott hordani. Egyes patikákban úgy hallották, hogy fejenként csak két maszkot vehetünk majd, ma kiderül, mi az igazság (Ótos András felvétele)

Járványhelyzet szempontjából továbbra is a rendkívüli kategóriába sorolható a tartomány. A Vajdasági közegészségügyi Intézet jelentése szerint a helyzet egyre rosszabb.

Az előző napon 1796 új esetet regisztráltak a tartomány területén. Az összes községben magas a megbetegedések száma, ebben a tekintetben továbbra is Újvidéken, majd Pancsován, Mitrovicán és Nagykikindán a legrosszabbak az adatok, de Nagybecskereken, Szabadkán és Zomborban is folyamatosan növekednek a számok. Vajdaságban jelenleg 23 383 aktív fertőzéses esetet tartanak számon, de a valós, nem identifikált számok ennél jóval magasabbra tehetők, közölte az Intézet. Újvidéken azonosították a legtöbb fertőzést, 8230 esetet tartanak számon, Pancsován több mint kétezret, Nagybecskereken és Szabadkán több mint ezret.

A jelentésben arra is kitérnek, hogy a kapacitások tekintetében kritikus helyzetben vannak a tartományi egészségügyi intézmények, arra kérik a polgárokat, tegyenek meg mindent a megelőzés érdekében.