2024. március 29., péntek

Majdányon és Rábén is átfésülték a falut

450 migránst vittek vissza a menekültközpontokba a belügyi szervek dolgozói szombat reggeli akciójuk során Törökkanizsa és Versec község területén

Megközelítőleg 450 migránst gyűjtöttek be a szerbiai belügyi szervek dolgozói szombat reggeli akciójuk során, melynek célja a Versec és Törökkanizsa község területén tartózkodó illegális migránsok helyzetének rendezése volt Versecváttól (Vatin) Rábéig és Majdányig.

Valamennyi migráns a gyűjtőközponton kívül tartózkodott, mindannyiukat a számukra kijelölt helyekre szállítják – olvasható a szerbiai belügy honlapján. Az akció után Aleksandar Vulin belügyminiszter Vladimir Rebić-tyel, a rendőrség igazgatójával és Vladimir Cucić-tyel, a köztársasági menekültügyi és migrációs biztossal meglátogatta azokat a belügyi dolgozókat, akik a reggeli órákban begyűjtötték a Törökkanizsa község területén illegálisan tartózkodó migránsokat.

– Kisgyerekek, asszonyok is voltak azok között, akiknek nem lenne szabad elhagyniuk a kijelölt táborokat. Gondjukat kell viselnünk, felügyelni egészségi állapotukra, mint azt tesszük a többi polgár esetében is. A koronavírus-járvány idején egyetlen migránsnak sem szabad elhagynia a befogadóközpontokat. Ott biztosítunk számukra mindent, ami szükséges, így az egészségvédelmet is – nyilatkozta Vulin. Hozzáfűzte, hogy a belügyi szervek szem előtt tartják minden országunk területén tartózkodó egyén emberi méltóságát, de az itt tartózkodóknak is tiszteletben kell tartatniuk a Szerb Köztársaságban érvényes törvényeket és szabályokat.

Dr. Radovan Uverić Törökkanizsa községi elnöke megköszönte a magasrangú tisztségviselőknek a szombat reggeli majdányi és rábéi akciót, ami nagy jelentőségű az ott élők számára. Kifejezte reményét, hogy az együttműködés folytatódik, ha a migránsok ismét nagy számban tűnnek fel a község területén.