2024. április 16., kedd

Az Üres bolt továbbra is várja a használtruha-adományokat

A Promenada pláza az idén is megszervezte az év végi használtruha-gyűjtő akciót, amelynek tavaly nagy sikere volt – akkor hat tonnányi öltözéket gyűjtöttek össze a segítőkész újvidékiek.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

A The Empty Shop nevű „butik” két hete nyílt meg a bevásárlóközpont földszinti folyosóján, ahova olyan használt ruhát vihetünk be, amely jó állapotban van és még hordható. Kimosva és kivasalva fogadják a ruhadarabokat, szakadt ruhaneműt nem vesznek át. Az elképzelés lényege az, hogy azok, akiknek feleslegessé vált ruhadarabjai foglalják a helyet a szekrényben, most egyszerű és nemes módon megszabadulhatnak tőle. A plázalátogatás során csak beadják azt a butikba, segítve ezzel a rászorulókon. Elsősorban téli, meleg öltözékre számítanak, kabátokra és pulóverekre.

Boris Stevović, a Promenada üzletközpont igazgatójának elmondása szerint a The Empty Shop elnevezésű akcióban az elmúlt évben mintegy hat tonnányi ruhát sikerült összegyűjteni, ami a polgárok emberbaráti szeretetének legkiválóbb megnyilvánulása. – Ezzel az akcióval a pláza látogatói nagyon egyszerű és könnyű módon segíthetnek polgártársaikon, akiknek nincs lehetőségük téli ruhát és felszerelést vásárolni a legkisebbeknek. Az idén a járvány miatt kifejezettebb jelentőséggel bír a segítség, mint bármikor. Kihasználom a lehetőséget, és felszólítom a város és Vajdaság polgárait is, hogy nyissák ki ruhásszekrényeiket és a következő napokban hozzák be a The Empty Shopba a felesleges, téli ruháikat, valamint felszereléseiket a gyerekeknek és kisbabáknak, ezzel is segítve a leginkább rászoruló polgártársaiknak – üzente Stevović.
Boško Mitrašinović, a Vajdasági Vöröskereszt titkára hangsúlyozta, hogy a járványhelyzet sokak életét még jobban megnehezítette, különösen a legkisebbekét, akik egyébként is a társadalom legveszélyeztetettebb részét képezik.

– Az előttünk álló tél nagyon nehéz lesz, a járvány miatt egyre több rászoruló családnak kell majd segítenünk. Remélem, hogy az idei humanitárius akció is megmutatja az újvidéki polgárok rendkívül nagy emberszeretetét – mondta Mitrašinović.
A The Empty Shop december 1-jéig fogadja a segítőkész polgárok adományait mindennap 12 és 20 óra között, az egészségügyi előírások betartásával.