2024. április 24., szerda

Segély a Gerontológiai Központ alkalmazottainak is

Továbbra is működik az intézmény házi ápolás szolgáltatása

A Szabadkai Gerontológiai Központ alkalmazottai is részesülnek abban az egyszeri 10 ezer dináros juttatásban, melyet az állam az egészségügyi rendszerben dolgozóknak szánt a koronavírus-járványhelyzetben tett erőfeszítéseikért. Mintegy 320 személy kap ott támogatást. Brankica Tešanović, a Gerontológiai Központ igazgatója a pénteken megtartott sajtótájékoztatóján háláját fejezte ki, hogy a kormány nemcsak az egészségügyi dolgozókra, hanem a szociális védelemben dolgozókra is gondolt.

Brankica Tešanović (Fotó: Gergely Árpád)

Brankica Tešanović (Fotó: Gergely Árpád)

– Számunkra sokat jelent ez a támogatás, hisz alkalmazottaink több mint nyolc hónapja megfeszítve dolgoznak, és mindent beleadnak annak érdekében, hogy a vírus ne kerüljön be az intézményünkbe. A gerontológiai klubok és a házi ápolás szolgáltatása, a hatályban lévő intézkedésekkel összhangban, továbbra is működnek – nyilatkozta az igazgatónő.

Brankica Tešanović elmondta, hogy az intézményben a járvány kezdete óta folyamatosan betartják az egészségügyi előírásokat és javaslatokat.

– Kicsit nehéz ezekkel összhangban dolgozni, de már lassan minden intézkedés szokássá válik. Jelenleg egy fertőzött sincs a felhasználók között, az alkalmazottak közül csak néhányan fertőződtek meg, akik az előírásoknak megfelelően távol tartják magukat a munkahelyüktől. A felhasználóknak az intézkedések bevezetése kezdetén volt nehéz, hisz a látogatásokat azonnal beszüntették. A rokonaiknak ez különösen nehéz volt, de később rájöttek, hogy a szeretteik érdekében történik minden – részletezte az igazgatónő.