2024. április 25., csütörtök

Nagy a baj, de segíthetünk!

Gyógytornász és melencei kezelés segíthet a horgosi asszony állapotán

A szabadkai Csipet-csapat segítő csoport vezetője, Osztrogonác Hajnalka hívta fel figyelmünket egy horgosi fiatalember kétségbeesett segítségkérésére, aki harmincnégy évesen kénytelen volt feladni munkahelyét, hogy az édesanyját ápolja.

Fülöp Árpádot megkerestük, elmondásából kiderült, hogy valóban nagy a baj, de nem kilátástalan az édesanyja, Piroska helyzete. Meg lehetne gyógyítani, ehhez azonban segítségre van szükségük, mert egyrészt a bürokrácia útvesztői nehezítették meg a dolgukat, másrészt az anyagi kereteik is nagyon szűkösek. A fia szinte egész nap vele van, ő ápolja magatehetetlen édesanyját, akit májusban ért agyi infarktus. Az állapotán lehetne javítani, de minden a pénztől függ. A bevételük az anyuka 18 ezer dináros nyugdíja. Folyamatban van az ápolási pénz igénylése is, de nem tudni, mi lesz belőle.

– Egyedül nevelt fel az édesanyám. Szeretetben gazdagon, anyagiakban mindig szűkösen, de mindent elkövetett azért, hogy nekem a legjobbat adja. Én szintén a legjobbat szeretném neki biztosítani. Egészen májusig a tranzitzónában dolgoztam. Amikor hazajöttem hétvégén, egy májusi szombat estén még beszélgettünk a terveinkről, majd vasárnap reggel úgy találtam rá, hogy mozdulatlanul és eszméletlenül hevert a konyhában. Szabadkán megállapították, hogy agyi infarktus érte. Azt mondták, ne is számítsak semmi jóra, lemondtak róla. Úgy fogalmaztak: olyan lesz, mint egy műfenyő. A 18 ezer dináros nyugdíjából 10 ezret költünk gyógyszerre, és a pelenka is hatalmas kiadás. Azt mondták, gyógytornász segítségével javítható az állapota, de sajnos nem tudom kifizetni. Felcsillant azonban egy reménysugár, hogy Melencén hosszú, de eredményes kezelést tudnak számára biztosítani. Mire azonban rengeteg utánajárás közepette elrendeztem a papírokat, lejárt a 15 nap, amit utólag tudtam meg, hogy 15 napon belül kellett volna azokat átadni. Önhibámon kívül ebből az időkeretből kicsúsztunk, és innen kezdve ott már nem vállaltak el bennünket. Talpra lehet állítani a beteg édesanyámat, viszont ehhez gyógytornászra és a melencei kezelésre lenne szükség – mondta el Árpád, aki bár nem szívesen kér, most mégis az édesanyja érdekében minden követ megmozgatna. Aki teheti, anyagi juttatással, pelenkával vagy bárminemű felajánlással segítheti a horgosi asszonyt.
A Fülöp Piroska nevére szóló számlaszám: Banca Intesa 160560010105654109.