2024. április 20., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

Meglepetés az Anfielden

Iličićék cseppet sem ijedtek meg az angol bajnoktól (Fotó: Beta/AP)

Iličićék cseppet sem ijedtek meg az angol bajnoktól (Fotó: Beta/AP)

Liverpoolban született meg a Bajnokok Ligája szerda esti programjának legnagyobb meglepetése, ahol az Atalanta 2:0-ra legyőzte az Anfield legénységét. A harcias olaszok játékán a kezdetektől látszott, hogy nem feltett kezekkel futottak ki a gyepre, veszélyesek voltak támadásban, és sikeresen hatástalanították a Pool félelmetes csatárszekcióját. Az első félidőben nem született gól, de a második derekán a vendégek 4 perc alatt eldöntötték a meccset: előbb Iličić érkezett Gomez hajszálpontos bal oldali beadására (60.), majd Hateboer fejelte le Gosens lábára a balról érkező beadást, utóbbi pedig tökéletesen fejezte be (64.) a gyönyörű akciót. A váratlan eredménnyel, valamint az Ajax győzelmével a csoportban az első három gárda két ponton belül van az utolsó két körre fordulva.

A napot beharangozó írásunkban az Inter és a Real Madrid B csoportos párharcára fókuszáltunk. Ezen a meccsen az olaszok számára legrosszabb forgatókönyv valósult meg, a királyi gárda 2:0-ra nyert, amivel gyakorlatilag kiejtette a Nerroazzurrit. Az A jelű négyesben csak a Bayern hozta a kötelezőt Szoboszlai Salzburgja ellen, a Lokomotivval ikszelő Atletinek lesz még számolgatnivalója. A C csoportban nyert a City és a Porto, ezzel az angolok biztosan nyolcaddöntősök, a Porto pedig csak matematikailag kerülhet már veszélybe.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, A csoport: Bayern–Salzburg 3:1 (Lewandowski 43., Coman 52., Sane 68., illetve Berisha 73.), Atlético Madrid–Lokomotiv (M) 0:0. A csoport állása: Bayern 12, Atlético 5, Lokomotiv 3, Salzburg 1 pont. B csoport: Borussia (M)–Sahtar 4:0 (Stindl 17., tizenegyesből, Elvedi 34., Embolo 45+2., Wendt 77.), Inter–Real Madrid 0:2 (Hazard 7., tizenegyesből, Hakimi 59., öngól). A csoport állása: Borussia 8, Real Madrid 7, Sahtar 4, Inter 2 pont. C csoport: Olimpiakosz–Manchester City 0:1 (Foden 36.), Marseille–Porto 0:2 (Sanusi 39., Sergio Oliveira 72., tizenegyesből). A csoport állása: Manchester City 12, Porto 9, Olimpiakosz 3, Marseille 0 pont. D csoport: Liverpool–Atalanta 0:2 (Iličić 60., Gosens 64.), Ajax–Midtjyland 3:1 (Gravenberch 47., Mazraoui 49., Neres 66., illetve Mabil 80., tizenegyesből). A csoport állása: Liverpool 9, Ajax és Atalanta 7, Midtjyland 0 pont.