2024. március 28., csütörtök

Jövő héten nyílt nap

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium online várja az érdeklődőket

Jövő csütörtökön a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanárai és diákjai az intézmény nyílt napjának idejére a virtuális térbe költöznek. A korábbi években megszokhattuk, hogy ez az esemény nagyon sok diákot és szülőt vonz az iskolába. Az érdeklődők ilyenkor nemcsak a meghirdetett szakokról és az intézményben folyó oktatással kapcsolatban tájékozódhatnak, hanem arra is lehetőségük van, hogy beüljenek egy-egy tanórára. Az idén teljesen másképp alakul, hiszen a nyolcadikosok csütörtökön 13 órától az iskola Facebook-oldalán követhetik a nyílt napot.

Takács Izabella igazgatónő lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy amikor elkezdték szervezni az eseményt, arra számítottak, hogy hagyományos keretek között fogják megtartani. Akkor még úgy tudták, hogy az általános iskola felső tagozatosai a nyílt nap idején még az iskolákban lesznek.

– A kampányszervező csapatunk összeállt, és aktívan dolgozott. Az ehhez szükséges anyag időben elkészült, de mindössze néhány tanár tudott eljutni az iskolákba, hogy továbbítani tudja a hetedik, nyolcadik osztályosoknak az információkat. Újra kellett gondolnunk az egészet. Készítettünk egy prezentációt, amelynek segítségével be tudjuk mutatni az iskolánkat. A kapcsolattartó személyeknek és az általános iskoláknak már átküldtük, így az osztályfőnökök el tudják juttatni a gyerekekhez. A diákok egy csapatával készítettünk egy rövidfilmet, amelyet a nyílt napon szeretnénk bemutatni. Ezzel egy kicsit be tudnak tekinteni az intézményben folyó oktatásba – tudtuk meg az igazgatónőtől. Tolnai Varga Piroska magyartanárnő hozzátette, hogy csütörtökön több videót is bemutatnak az online térben az iskoláról, az angol-, a német- és a sporttagozatról.

Nemcsak a gimnáziumban tanulható tantárgyakról tudhatnak meg többet az érdeklődők, hanem az intézmény egyik újdonságáról is. Az iskola jelenlegi és volt tanulói egy kis színt vittek az épületbe, hiszen az udvarban található biciklitartó fölé egy graffiti került.

Vukov Péter, a gimnázium elsős diákjai is részt vett ebben az akcióban. A csapat múlt szombaton egész nap a falfestményen dolgozott.

– A kampányfilm készítésekor összeültünk a többiekkel. Ekkor jött az ötlet, hogy kifesthetnénk ezt a falat, hogy színesebb legyen az iskola. Borsódi Anettel, Kósa Martinnal és Jaramazović Martinnal együtt vettem részt ebben az akcióban. Délelőtt tízkor kezdtük a munkát, és – kisebb szünetekkel – délután hat órakor fejeztük be a festést  – mesélte Vukov Péter.