2024. április 26., péntek

Minisztériumi utasítást kaptak az iskolák a távoktatásról

Az iskolaigazgatóságok ma kapták meg a konkrét utasításokat arra vonatkozóan, hogyan szervezzék meg a távoktatást. Mint ismeretes a szerb kormány elrendelte az online oktatásra való átállást, emlékeztet a Tanjug.

A kormány a válságtörzs ajánlása alapján hozta meg a távoktatásra való áttérésről szóló döntését, amely az általános iskolák felsős tagozataira és a középiskolákra vonatkozik, valamint ajánlást fogalmaztak meg, hogy a felsőoktatási intézmények is így járjanak el. Branko Ružić oktatási miniszter csütörtökön a szerbiai parlamentben kijelentette, hogy az online oktatásra való átállás nem veszélyezteti a tudás megszerzésének folyamatát.

Az iskolaigazgatóságokhoz eljuttatott utasítások azokra a helyzetekre is kitérnek, amikor a diákoknak javítaniuk kell valamelyik tárgyból, és azt csak az iskolában tehetik meg. A diákok az ellenőrzőket és az írásbeli feladatokat szintén az iskolában oldják meg.

A tárcavezető emlékeztetett, a téli szünidő december 21-től január 18-ig tart, addig pedig a diákok távoktatási rendszerben tanulnak.