2024. április 24., szerda

Szerződés a Vajdasági Klinikai Központ kiépítéséről és felújításáról

A központ B és C szárnyának alapkövét várhatóan 30-45 napon belül helyezik el

A szerb kormány kulcskérdésnek tartja az egészségügy fejlesztését - jelentette ki Ana Brnabić a Vajdasági Klinikai Központ kiépítéséről és rekonstrukciójáról szóló szerződés megkötését követően Belgrádban.

A központ kiépítéséről és felújításáról szóló szerződést Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter és a GH Holding konzorcium végrehajtó igazgatója, Gregor Jernejc írták alá.

A Vajdasági Klinikai Központ B és C szárnyának alapkövét várhatóan 30-45 napon belül helyezik el. Az épülő objektum 33 ezer négyzetméteres lesz és 348 fekhellyel rendelkezik majd, ahol intenzív és félintenzív eseteket kezelnek.

A Vajdasági RTV jelentése szerint Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár a szerződés aláírása nyomán kijelentette, hogy a vajdaságiak több mint három évtizede várnak erre a pillanatra, a munkálatok befejeztével pedig a tartomány egészségügyi rendszere biztos alapkra kerül.

A szerb kormány kulcskérdésnek tartja az egészségügy fejlesztését – jelentette ki Ana Brnabić kormányfő, majd hozzáfűzte, hogy elégedettséggel tölti el, hogy a kormány működésének első 100 napján aláírhatták ezt a szerződést, mert ez egy jó jel a jövőt illetően. Ezenkívül kitért arra is, hogy csaknem 80 egészségházat építettek, illetve újítottak fel az elmúlt időszakban mintegy 16 millió euró értékben, valamint fél milliárd eurót áldoztak kórházak és klinikák felújítására.