2024. március 29., péntek

Magyarországon a csokimikulás is maszkot hord

Lajosmizsén a polgároknak az előttünk álló ünnepekre lehetőségük lesz szájmaszkos csokimikulást venni, amelynek elkészítését a koronavírus-járvány ihlette – írja az N1info.

– Ezeket a kis maszkokat marcipánból készítem és a csokimikulásra húzom, de óvatosan, hogy eltakarjam a szájat és az orrot. Eredetileg viccnek szántuk, de megragadta az emberek figyelmét, s számos támadás is ért minket emiatt – nyilatkozta Rimóczi László, a Rimóczi-Art Csokoládé és Grillázs Szalon tulajdonosa.

Mint elmondta, a vásárlók kezdetben megdöbbentek, de most sok megrendelésük van. A csokiszalonban naponta átlagban mintegy 100 csokimikulást készítenek el.

– A gondot a maszkok jelentették, hogy miért népszerűsítem a szájmaszk viselését, hiszen nem kényelmesek és praktikusak. Az én szemszögemből nézve Mikuláskor mindenkinek szájmaszkot kell hordania, a Mikulás pedig hagyományosan jó példát mutat, főleg a gyermekeknek. Már becsomagoltuk a csokimikulásokat, de ki kellett őket csomagolni és maszkot tenni rájuk, mivel a vásárlók most szájmaszkos csokimikulást szeretnének venni – közölte Rimóczi.

A legkeresettebb csokiterméken kívül a szalonban más csokiból készült tárgyakat is előállítanak. A tulajdonos közölte, hogy nagy válsággal küzdöttek a koronavírus-járvány első hulláma után. Miközben a számlákat nyomtatja és még egy csokimikulást csomagol, az eladó bízik abban, hogy jövőre ez a divat már csak emlék lesz.