2024. április 20., szombat

Irány Szerbia!

Szerbia áll a Forbes magazin utazásra javasolt országok listájának az élén, és feltétlenül meg kell látogatni a koronavírus-járvány után – közölte a Szerbiai Idegenforgalmi Szervezet (TOS).

A világhírű magazin új úti célokra tett ajánlásokat a turisták számára, melyek között Lettország, Szlovákia, Montenegró és Moldávia mellett Szerbia is szerepel. A Forbes azt javasolja azoknak a turistáknak, akik már jártak Nyugat-Európában, hogy utazzanak el a kontinens keleti, északi és déli országaiba is, amelyek meseszép természeti kincsekkel és gazdag történelemmel büszkélkednek.

– Azoknak, akik egyedi élményekre vágynak, mindenképpen meg kell látogatniuk Szerbiát. A hőforrásokban gazdag, elsőrangú szerbiai gyógyfürdők egész Európából már több ezer éve vonzzák a látogatókat, a Vrnjačka Banja és a Ribarska Banja gyógyfürdő pedig két kiemelkedő hely a kikapcsolódásra – írja a Forbes magazin.

A szerző rámutatott arra is, hogy mindezek mellett Szerbia gazdag történelmi jelentőségű városokban is, közéjük tartozik például Niš, amely Nagy Konstantin római császár szülővárosa, vagy a szerb Athénnak is nevezett Újvidék. Kiemeli azonban, hogy egyetlen utazás sem teljes Szerbiába a főváros megtekintése nélkül.

– Belgrád az egyik legrégebbi európai város, amely tele van régészeti maradványokkal és lelőhelyekkel, valamint gazdag a kínálata a hagyományos ételekből és minőségi italokból – írja a világhírű magazin.