2024. április 25., csütörtök

A Keresztény Értelmiségi Kör története képekben

A Keresztény Értelmiségi Kör július végén fotópályázatot hirdetett annak apropóján, hogy a szervezet az idén ünnepelte fennállásának 18. születésnapját. A fotópályázat A Keresztény Értelmiségi Kör története képekben címet viselte, és a kiírók két kategóriában várták a pályaműveket – egyrészt a KÉK zarándokútjait megörökítő fényképeket vártak, másrészt a KÉK rendezvényein készült fotókkal pályázhattak az érdeklődők. A pályázatra 98 fénykép érkezett, amelyek, a KÉK szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint: „tartalmas pillanatokat elevenítettek fel a szervezet életéből, illetve szebbnél szebb helyszínekről, templomokról készültek fotók”.

A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri értékelte. A zsűri elnökének szerepét Molnár Edvárd fotóművész töltötte be. A fényképeket a szervezet Facebook-oldalának látogatói is értékelhették, ami alapján közönségdíjat is kiosztottak.

A KÉK zarándokútjain készült alkotások közül a zsűri a szabadkai Fejfár János Zarándokok című fényképét ítélte a legjobbnak, míg a második díjat az oromhegyesi Bálint Rudolf érdemelte ki Horvátországi zarándoklat című fotójával. Harmadik lett Martić Mária Szabadkáról Kalocsa című képével.

A KÉK rendezvényein készült fotók között szintén Fejfár János alkotását ítélte legjobbnak a zsűri. A díjazott kép címe Barátkozási nap. Második helyezett lett az óbecsei Szilágyi Edit, míg a harmadik helyen a doroszlói Lenner Móger Tímea fényképe végzett.

A közönség a KÉK zarándokútjain készült fényképek közül a nagykikindai István Márta Gyulafehérvári oktatók című alkotását ítélte a legjobbnak, míg második helyen a szabadkai Pápista Erika, a harmadikon pedig az oromi Kormányos Kávai Lívia fényképe végzett.

A KÉK rendezvényeit bemutató képek közül a közönség szavazatai alapján a doroszlói Klemm Valéria Példaképek című alkotása végzett. Második helyezett a kúlai Zelenka Tibor, harmadik pedig a kishegyesi Lőrincz Liana fényképe lett.

A különdíjat Martić Mária Kalocsa című képe érdemelte ki.

A programot a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány támogatta.