2024. április 24., szerda
MAGYAR LABDARÚGÁS

Paks helyett Kisvárda

Újabb vidéki dobogós jelölt bukkant fel a listavezető és címvédő FTC mögött

Egy hete elveszítette veretlenségét Bognár György, a Paks edzője ugyanis, amióta átvette a csapat vezetését, öt győzelmet és egy döntetlent ért el. Meglepetésre a sorozat Kisvárdán ért véget, a hazaiak pedig a 3:1-es győzelemmel váratlanul a tabella második helyén találták magukat.

Bognár közepesre értékelte a teljesítményt, de azt mondta, túlságosan is felelőtlenek voltak az ellenfél térfelén. „A sporthoz hozzátartozik a vereség is, és azt is emelt fővel kell viselni, nem történt semmi, legközelebb jobbak leszünk” – fogalmazott. A Paks pénteken elvileg Újpesten léphet pályára, kérdés, a fővárosiak vállalják-e az összecsapást. A múlt héten ugyanis elmaradt a Zalaegerszeg elleni mérkőzés, miután halasztási kérelmét a ZTE elfogadta. Az Újpest korábban az MTK-tól és a DVTK-tól is halasztást kért, de ebbe egyik klub sem ment bele, utóbbi ellen ki sem tudtak állni. A klub honlapja múlt pénteken azt írta, a koronavírus nagyon megtépázta a csapatot, fizikailag és lelkileg is, nem egyszerű visszatérni a normál ütemhez a két hét karantén után, bár az edzőpályára már szinte mindenki visszatért. Ezek után azért lehet remélni, hogy a Paks elleni csata már nem marad el.

A Kisvárda sorozatban három győzelemnél jár, ez a széria szombaton hazai pályán a Budafok ellen folytatódhat. A felek augusztusi csatáját a Budafok nyerte pályaválasztóként 2:1-re, akkor a győztes gólt a 80. percben szerezte Vaszicsku Gergő.

A listavezető Fradi is behúzta a Honvéd elleni idegenbeli mérkőzését Marcel Heister bombagóljával, és Szerhij Rebrov elégedett is volt, mert elmondása szerint a kispestiekkel mindig szoros meccseket játszanak. „Tíz labdarúgónk játszott a válogatottakban, volt, aki csak pénteken ért haza. Örülök a három pontnak és annak is, hogy nem sérült meg senki, hiszen nehéz sorozat jön” – mondta.

A keddi, Juventus elleni drámai csatában elszenvedett 2:1-es vereség után szombaton az MTK látogat a Groupama Arénába, ahol még sohasem tudott győzni. Az Üllői útról legutóbb 2002. szeptember 1-jén vitte el a három pontot egy 1:0-s sikerrel, de az még másik korszak és másik stadion volt.

A második helyért csatázó tavalyi ezüstérmes Fehérvár a Zalaegerszeget fogadja, amellyel szemben lenne törlesztenivalója, hiszen az augusztus 15-ei szezonnyitón csupán 3:3-as döntetlent játszott idegenben. A ZTE-re ráférne a siker, hiszen a legutóbbi öt fordulóban négyszer vesztesen hagyta el a pályát. Egyetlen sikerét azonban éppen Fejér megyében aratta a Székesfehérvár szomszédságában lévő Felcsúton a Puskás Akadémia ellen (2:1).
Fehérvári hír, hogy távozott a klub kötelékéből Huszti Szabolcs, a korábbi válogatott középpályás – aki az elmúlt időszakban sporttanácsadóként segített – közös megegyezéssel bontott szerződést.

Mezőkövesden nem sikerült a nagy visszatérés, Pintér Attila első mérkőzésén a csapat hazai pályán kapott ki 1:0-ra az MTK-tól. „A játékosok mindent elkövettek, hogy megszerezzük a három pontot, de az utolsó passzaink pontatlanok voltak. Tovább kell dolgoznunk, hogy a hibákat kijavítsuk” – nyilatkozta a korábbi szövetségi kapitány, akinek vasárnap megyei rangadón, a Diósgyőr ellen kell győzelemre vezetnie tanítványait.

A forduló zárómérkőzésén az öt forduló óta nyeretlen, utolsó előtti helyre visszacsúszott Honvéd a Puskás Akadémiát látja vendégül.

A 12. forduló programja

November 27., péntek: Újpest–Paks (20 óra). November 28., szombat: Kisvárda–Budafok (14.45), Fehérvár–ZTE (17), Ferencváros–MTK (19.30). November 29., vasárnap: Mezőkövesd–Diósgyőr (14.05), Honvéd–Puskás Akadémia (18.45).