2024. április 20., szombat
EURÓPA-LIGA

Pontszerzésért Belgiumba

A Gent otthonában lép pályára ma kora este (18.55) a Crvena zvezda, az Európa-liga 4. fordulója keretében. Az L csoportban a Zvezda számára jó eséllyel vízválasztó ütközet lehet a belgiumi, hiszen ha a 6 pontos Dejan Stanković-legénység legalább pontot szerez, a kvartett második helyén biztosan lépéselőnnyel mehetne neki az utolsó meccseknek. A négyes másik találkozóján a gyakorlatilag továbbjutott Hoffenheim (9) a cseh Liberechez (3) utazik, ahol jó eséllyel legalább döntetlenre lehet számítani. A Gent (0) számára létkérdés a Zvezda megverése, főleg azután, hogy a piros-fehérek három hete Belgrádban diadalmaskodtak (2:1), annak ellenére, hogy a vendégek sokszor veszélyesebben játszottak.

Stankovićnak egyébként komoly gondjai vannak, ami a keretet illeti, a hírek szerint a kezdőcsapat fele nem lesz ott Belgiumban. A legnagyobb hiányzó a belgrádi győztes gólt szerző Aleksandar Katai lesz, aki a válogatottszünetben összeszedett sérüléséből még nem épült fel. Ugyancsak fontos hiányzó Sekou Sanogo, aki sárga lapok miatt kényszerül kihagyni a fontos csatát. Stankovićék a sérültek ellenére a hétvégén 2:0-ra verték a Vojvodinát a Karađorđéban, ami után a tréner elmondta, fontos, hogy több emberük nem esett már ki a játékra foghatók közül, de a fáradtság érzékelhető a kereten.

Az este további kínálatából szemezgetve érdekes lehet a Rangers–Benfica meccs a D csoport pillanatnyi elsőségéért, az F csoportban a 6-6 pontos Alkmaar és Sociedad csap össze. A G jelű négyesben a Leicester a Braga otthonában garantálhatja az egyenes kieséses szakaszt, és izgalmas lehet a H csoport két első csapata, a Lille és a Milan mérkőzése is.