2024. március 29., péntek
OLVASSA A HOLNAPI LAPSZÁMUNKBAN IS!

Ellehetetlenült helyzetükre hívják fel a figyelmet

Tiltakozó megmozdulást jelentettek be a szerbiai utazási irodák, a vendéglátósok, a szabadúszók, a zenészek

Tiltakozó megmozdulást jelentettek be december másodikára, jövő szerdára a szerbiai utazási irodák, a vendéglátósok, a szabadúszók és a zenészek.

A 021.rs honlap szerint a pénzügyminisztérium belgrádi épülete elé vonulnak, hogy felhívják a figyelmet ellehetetlenült helyzetükre. Követeléseik között szerepel majd a veszélyeztetett ágazatok támogatása, az adók és járulékok csökkentése és – mint fogalmaznak –, a különféle felügyelőségi zaklatások leállítása. A szervezők nehezményezik, hogy az állam a külföldi nagyvállalkozókat támogatja, ugyanakkor elhanyagolja a kisvállalkozásokat. A magánvállalkozók már hosszabb ideje próbálkoznak tárgyalóasztalhoz ülni az illetékes minisztériumokkal a kedvezőtlen gazdasági helyzetük miatt, de eddig nem jártak sikerrel.

A tiltakozó megmozdulást december 2-án 12 órára hirdették meg. A szervezők kérik a résztvevőket a koronavírus elleni óvintézkedések betartására, a politikai pártokat pedig felszólították, hogy maradjanak távol az eseménytől.

A HOLNAPI LAPSZÁMUNKBAN megjelenő A halálba indulók köszöntenek! című írásunkban részletesen beszámolunk az utazási irodák bezárásának okairól, és az azonos elnevezésű megmozdulásuk részleteiről is tájékozódhatnak az olvasóink. Kiderül az is, hogy hova kell ezek után fordulniuk azoknak, akik jövőre érvényesíteni kívánják a csereutalványaikat, vagy kártalanítani szeretnék a meghiúsult utazásaikat.