2024. április 24., szerda

Jövő és kommunikáció

KISEBBSÉGI ÉS HELYI MÉDIA NEGYEDIK EURÓPAI KONFERENCIÁJA

A kisebbségi és helyi média negyedik európai konferenciáját tartják a újvidéki Svilara Művelődési Központban. A rendezvény szervezője a Heror Media Pont ügynökség, egyik társszervezője pedig a Magyar Szó Lapkiadó Kft. Dalibor Rožić, a Városi Művelődési Tanács tagja és Nataša Heror, a Heror Media Pont igazgatójával közösen megtartott sajtótájékoztatójukon kiemelték, a negyedik konferencia a kommunikációs platform sorozatának kilencedik eseménye lesz, amely a Jövő és kommunikáció témáját dolgozza fel.

– Nagyon fontos, hogy ezekben a kihívásokkal teli időkben is megtaláljuk a módját a kommunikációval, a kisebbségi és a helyi médiával foglalkozó események megtartására. Multinacionális környezet vagyunk, a multikulturalizmus pedig egy olyan elv, amelyet az ókortól kezdve ápolunk, ezért különösen értékeljük az ilyen programokat. Örülök, hogy az idén a konferencia a hazai szakértők mellett az európai szakértőket is összehozza – mondta Dalibor Rožić.

A konferencián a korábbi események eredményeként létrejött alkotásokat is bemutatják.

– Az egyik téma a vallási média lesz. Foglalkozunk a hang- és videofelvételek témakörével is. Az esemény elérhető lesz a YouTube-csatornán, a Heror Media Pont-on, a mediapont.org oldalon és az Media pont Facebook- oldalán, angol és szerb nyelven – emelte ki Nataša Heror.

A konferencia szervezői a Heror Media Pont, a Magyar Szó, a Storyteller, a Hrvatska riječ, a Kisebbségi és Helyi Médiumok Fejlesztési Központja együttműködve a MIDAS (Európai Kisebbségi és Regionális Nyelvű Napilapok Egyesülettel). Az esemény támogatója a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium, a Tartományi Kulturális és Tájékoztatási Titkárság, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Újvidék Városi Művelődési Igazgatósága és az Újvidék Európa Kulturális Fővárosa 2022 szerveződés.