2024. április 20., szombat
ZENTAI ÓVODA

Belátásra kérik a zentai szülőket

Zenta (Gergely József felvétele)

Zenta (Gergely József felvétele)

Szerda délelőtt a zentai Hófehérke Óvoda működésével kapcsolatos sajtótájékoztatón a helyi önkormányzat oktatással és művelődéssel megbízott tanácsosa, Juhász Attila elmondta, a válságtörzs az elmúlt napokban sokat foglalkozott a témával, és arra jutottak, hogy minden család legyen belátással a járványügyi helyzetre, aki teheti, ne vigye óvodába a gyermekét. Az ajánlás december elejéig szól, azt követően a válságtörzs ismét megvitatja a helyzetet, illetve szükség szerint új intézkedéseket hoz majd.

– A szigorításoknak tavasszal meglett a pozitív hozadéka, most viszont még fokozottabban kell figyelnünk egymásra annak érdekében, hogy eredményesen védekezzünk a koronavírus-járvánnyal szemben. Sajnos több óvodai dolgozó és gyermek is megfertőződött, így lassan az intézmény működése is kétségessé válhat, épp ezért nyomatékosan kérjük a szülőket, hogy akinek nem muszáj, ne vigye óvodába a gyermekét, inkább tartsa otthon ebben az időszakban. Amíg a megszokott rend fenntartható, az óvoda természetesen működni fog, amennyiben változik a helyzet, illetve az országos rendelkezések előirányozzák, mi is megtesszük a szükséges lépéseket – nyilatkozta Juhász Attila.
Kopasz Ildikó, az intézmény igazgatója hozzátette, a helyzet aggasztó, hiszen a koronavírus-járvány mellett a szezonális betegségek is egyre inkább jelen vannak, ugyanakkor az óvodák a lehetőségekhez mérten normálisan működnek majd. A szülőknek nem szükséges munkáltatói igazolást vinniük, és minden épületben fogadják a gyerekeket.