2024. március 28., csütörtök

Hatvannyolcezer az átlagbér

A Köztársasági Statisztikai Hivatal adataira támaszkodva a 021.rs közölte, hogy szeptemberben az Újvidéken dolgozók átlagban 67.890 ezer dinárt vittek haza fizetés címén. Kétezerrel többet, mint az előző hónapban.

A nettó összeg természetesen nem azt jelenti, hogy a legtöbb újvidéki dolgozónak ekkora a bére, hanem azt, hogy nagyon sokan nagyon sokat keresnek. A városban dolgozók túlnyomó többsége ugyanis 45-46 ezer dináros nettó havi fizetésből élt meg szeptemberben. A közszférában az átlagfizetés 70 ezer dinár körül mozog, míg az egészségügyi dolgozók ennél az összegnél 4 ezer dinárral kevesebbet kapnak kézhez havonta. 67.890 ezer dinárt vittek haza fizetés címén. Kétezerrel többet, mint az előző hónapban.

A nettó összeg természetesen nem azt jelenti, hogy a legtöbb újvidéki dolgozónak ekkora a bére, hanem azt, hogy nagyon sokan nagyon sokat keresnek. A városban dolgozók túlnyomó többsége ugyanis 45-46 ezer dináros nettó havi fizetésből élt meg szeptemberben. A közszférában az átlagfizetés 70 ezer dinár körül mozog, míg az egészségügyi dolgozók ennél az összegnél 4 ezer dinárral kevesebbet kapnak kézhez havonta.