2024. április 25., csütörtök

Egyelőre vásártéri járványkórház nélkül

Az újvidéki Gerontológiai Központban is vannak fertőzöttek

A városban a járványhelyzet rendkívül instabil, bizonytalan és nehéz, és emiatt óriási teher nehezedik minden egészségügyi intézményre – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Miloš Vučević polgármester.

Hangsúlyozta, hogy kedden a városban 450 fertőzöttet azonosítottak, ami azt jelenti, hogy nagyon sok új fertőzött van, és nagy nyomás nehezedik a COVID- rendelőre és kórházakra is. A Gerontológiai Központban is vannak már fertőzöttek, ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy tudomása szerint csak alkalmazottak betegedtek meg.
– Vannak fertőzöttek a dolgozók között. Mindannyian, úgymond, „kívülről” kapták el a vírust. A Gerontológiai Központ által működtetett idősek otthonainak mindegyik bennlakója elzárkózott a külvilágtól, és az egyedüli kapcsolatot az ott dolgozók jelentik a számukra – emlékeztetett Vučević.

Hozzátette, hogy ez az intézmény már hónapok óta rendkívüli körülmények között igyekszik mindent megtenni a felhasználók biztonsága érdekében.
A polgármester kijelentette, hogy jelenleg még nem mutatkozik szükség arra, hogy az Újvidéki Vásár egy részét ideiglenes járványkórházzá alakítsák. Nemcsak az ágyak hiánya jelent problémát, hanem az egészségügyi dolgozók korlátozott száma is. Reményének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a következő napokban kedvezőbben alakul a járványhelyzet, és hogy már december 1-jétől megkezdődik a „számok csökkenése”. Megemlítette, hogy a válságtörzs ülését követően várhatóan újabb szigorítások lépnek életbe, amelyek az oktatásban dolgozók munkáját fogják érinteni. Elmondása szerint nagy problémát jelent az is, hogy most egész családok betegszenek meg, ami tavasszal és nyáron sokkal ritkábban történt meg.

Az Újvidéki Vásáron a tavasszal már felszerelték és berendezték az ideiglenes járványkórházat, később, a helyzet javulásával párhuzamosan elbontották. Az akkor kidolgozott munkamódszerek továbbra is aktuálisak, úgyhogy a létesítmény szükség esetén rövid i

Az Újvidéki Vásáron a tavasszal már felszerelték és berendezték az ideiglenes járványkórházat, később, a helyzet javulásával párhuzamosan elbontották. Az akkor kidolgozott munkamódszerek továbbra is aktuálisak, úgyhogy a létesítmény szükség esetén rövid i

 COVID-rendelőközpont az Újtelepen
Az újtelepi egészségházban fogadják a koronavírusos betegeket, ez azt jelenti, hogy azok, akik COVID-gyanús tünetekkel terveznek orvoshoz fordulni, ezt csak ebben az egészségügyi intézményben tehetik meg – a fertőzésveszély elkerülésének érdekében a Zmaj Ognjeni Vuk utcai Jovan Jovanović Zmaj egészségházban nem fogadják őket. A rendelőközpont telefonszámai: 021/4879-213, 4879-215, 4879-217, 4879-231, 4879-239 és 4879-243.