2024. április 19., péntek

COVID-sátor Kishegyesen

Az utóbbi időszakban megnőtt a kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház COVID-rendelőjének forgalma, ami arról tanúskodik, hogy a községben megszaporodott a fertőzöttek száma. A kimutatások szerint jelenleg 53 aktív fertőzött van a községben, és eddig összesen 75-en betegedtek meg. A koronavírus-gyanús eseteket az egészségház elkülönített rendelőben fogadja, amelyben egyszerre csak meghatározott számú személy tartózkodhat. A megnövekedett forgalom miatt a páciensek kénytelenek voltak az egészségház épülete előtt várakozni, s így ki voltak téve az időjárás viszontagságainak. A helyzet orvoslására a Maronka Károly Önkéntes Tűzoltó Testület sátrat állított fel a rendelő bejárata előtt, hogy megóvják a betegeket – számolt be lapunknak Horváth Zoltán, az önkéntes tűzoltó testület parancsnoka.

A tűzoltó testület tagjai a sátor felállításán dolgoznak

A tűzoltó testület tagjai a sátor felállításán dolgoznak

– A járványhelyzet minálunk is súlyosbodott, egyre több a fertőzött beteg. A COVID-rendelő már nem győzte ezeknek a betegnek a fogadását az egészségházban, ezért sokan kénytelenek voltak az épület előtt várakozni. Azért állítottunk számukra sátrat, hogy meg legyenek védve a széltől, esőtől és az időjárás viszontagságaitól. A sátrat az önkéntes tűzoltó testület állította fel, a válsághelyzetekkel foglalkozó községi törzskar felkérésére – számolt be az önkéntes tűzoltó testület parancsnoka, majd arról is szólt, hogy a tartományi oktatási titkárság anyagi támogatásának köszönhetően újonnan vásárolt sátrat állítottak fel.
A kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház arra kéri a község polgárait, hogy akiknél mutatkoznak a fertőzés tünetei, jelentkezzenek az egészségház COVID-rendelőjében, az Iparos utca 1. alatt (a rendőrség felőli bejárat), de előtte a 024/4730-236-os telefonszámon egyeztessék a vizsgálat időpontját.