2024. április 20., szombat

Keddtől érvényesek az újabb szigorítások Szenttamáson

Szenttamás község rendkívüli helyzetek községi törzskarának határozata alapján a községben az üzletek, a kereskedelmi központok és a kiskereskedelmi objektumok továbbra is reggel 6-tól 21 óráig tartanak nyitva. Az intézkedés nem vonatkozik a gyógyszertárak és a benzinkutak munkaidejére, azzal, hogy a töltőállomások 21 óra után csak üzemanyagot árulhatnak, továbbá nem vonatkozik azokra a vendéglátósokra, akik ételkiszállításal foglalkoznak.

A szenttamási egészségház (Paraczky László felvétele)

A szenttamási egészségház (Paraczky László felvétele)

A rendelet értelmében korlátozzák a kulturális intézmények, a mozi, a színház, továbbá a vendéglátóipari és szerencsejátékkal foglalkozó létesítmények (fogadóirodák) munkaidejét, mégpedig úgy, hogy ezek a létesítmények 18 óra és másnap 5 óra között nem dolgozhatnak.

Szigorúan ellenőrzik az arcmaszk használatát a tömegközeledési eszközökön, valamint a házi karantén és a többi intézkedés betartását is, amelyeket a járvány terjedésének megfékezésére hoztak. A felsorolt szigorítások kedd reggel léptek életbe és 10 napig lesznek érvényben.

Továbbra is érvényben van a törzskar november 19-ei határozata, amellyel többek között elrendelik, hogy a jogi személyek és magánvállalkozók kötelesek kijelölni egy személyt, aki a személyes védőmaszk viseletének tiszteletbentartásáért felelős (koronaügyeletes), kivéve azokat a jogi személyeket és magánvállalkozókat, akiknek legfeljebb három foglalkoztatottja van – áll a határozatban.

Tilosak a tömeges összejövetelek, mint amilyenek a születésnapok, ünnepségek, esküvők, ezeken legfeljebb 5 személy tartózkodhat egyidejűleg.

Szenttamás község területén működnek az óvodák és az iskolák. Az általános iskolákban rövidített órákat tartanak, a gimnáziumban pedig online oktatás folyik.