2024. április 19., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

A polgárok biztonsága mellett a gazdaság túlélésére kell összpontosítani

A koronavírus-járvány következményei a társadalom szinte minden területén érezhetők, különösen a gazdaságban és annak ágazataiban. Tegnap dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár részt vett azon a nemzetközi online konferencián, amelyet Szerbia és a Svéd Királyság szervezett meg, és amelynek célja a koronavírus időszaka alatti a tapasztalatcsere, a jelenlegi helyzet áttekintése, illetve a problémák megoldása.

Ivanišević kiemelte, a költségvetési keret véglegesítése folyamatban van, valamint ismertette a gazdasági és idegenforgalmi titkárság intézkedéseit, melyeket a következő időszakra terveznek, és amelyek megadhatják a szükséges támogatást ezeknek az ágazatoknak.

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsük azokat a turisztikai célpontokat, amelyek kihasználatlanok. Arra fogunk törekedni, hogy a lehető legkevesebb ember veszítse el munkáját, és az új munkahelyek létrehozására fogunk törekedni – mondta a titkár, utalva a Tartományi Fejlesztési Alappal és a Garanciaalappal folytatott együttműködés rendkívüli fontosságára.

A konferencián a két ország szociális partnereinek képviselői ismertették a gazdaság helyzetét, valamint a gazdaság helyreállítása és fenntartása érdekében hozott intézkedéseket, amit az ipar, az idegenforgalom és a vendéglátás fennmaradásáért tettek.

Goran Milić, a Vajdasági Önálló Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint az egységnek és a szolidaritásnak kiemelt jelentősége van, és minden szociális partnernek felelősséget és harci szellemet kell tanúsítania a problémák leküzdésében.

– Minden eddiginél jobban együtt kell működnünk, hogy a gazdaság, mint mozgatórugó ne álljon meg. A polgárok biztonságára és a gazdaság túlélésére kell koncentrálnunk, ezért fontosak az ilyen események, ahol megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat – mondta Milić, hozzátéve, hogy az unió tart az új munkahelyek elvesztésétől.

A konferencián jelen volt Vladimir Lalošević, a Vajdasági Munkaadók Uniójának elnöke, Anna Johansson, a Svéd Munkaerőpiac Bizottságának elnöke, Rudolf Antoni, a Svéd Szakszervezeti Szövetség regionális elnöke, valamint Bengt Forsling, a svéd Landsorganisationen i Sverige szervezet vezetője.