2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Percekre a csodától

Amikor a torinói Allianz Stadion oldalvonalánál felmutatták a táblát, miszerint 4 perces hosszabbításra készülhet még a Juventus és a Ferencváros, előbbi csapat röpke időnek, utóbbi viszont egy örökkévalóságnak érezhette a ráadást. A Fradi heroikus küzdelem után 1:1-re állt az európai klubfoci egyik legnagyobb gigászának otthonában. A bátran, teher nélkül fellépő Rebrov-csapat nemhogy gólt szerzett az Öreg Hölgy otthonában, de Uzuni révén negyedóráig vezetett is, az albán center Nguen jobb oldali beadásába pöckölt bele finoman, precízen mattolva Szczesnyt (19.). A házigazda azonban nagy nyomást helyezett Dibusz kapujára, és Cristiano Ronaldo húszról elengedett, ballábas bombája végül utat is talált a rövid alsóba (35.). Bár a Zöld Sasok távolról többször is veszélyeztettek, érezhető volt, hogy szerencsére is szükség lesz az iksz kihúzásában. Ez a szerencse a második félidőben Bernardeschi és Morata kapufájánál még ki is tartott, ám abban a bizonyos hosszabbításban már nem: a spanyol csatár Cuadrado pontos beadását fejelte rá életerősen, és bár a labda közvetlenül Dibusz felé ment, a játékszer a meglepett magyar hálóőr lába között utat talált a gólvonal mögé. A győzelemmel a Juventus biztosította továbbjutását, ahogy a Kijevben nyerő Barcelona is. A csoportgyőzelemről valószínűleg a két nagycsapat második, barcelonai meccse dönt, az Európa-ligás folytatásról pedig vélhetően a Dinamo és a Ferencváros ukrajnai összecsapása.

Az E csoportban is érvényesült a papírforma, a Chelsea és a Sevilla biztosan nyolcaddöntős, az F jelű kvartettben pedig a Dortmund és a Lazio került a győzelemmel a továbbjutás küszöbére. A H csoportban viszont jócskán vannak még nyitott kérdések, a Manchester United hozta a kötelezőt, de a PSG Neymar büntetőjével legyűrte a Leipziget, így a két gárda pontazonossággal megy neki az utolsó két fordulónak.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, E csoport: Rennes–Chelsea 1:2 (Guirassy 85., illetve Hudson-Odoi 22., Giroud 90+1.), Krasznodar–Sevilla 1:2 (Wanderson 56., illetve Rakitić 4., El Haddadi 90+5.). A csoport állása: Chelsea és Sevilla 10, Krasznodar és Rennes 1 pont. F csoport: Borussia (D)–Brugge 3:0 (Håland 18., 60., Sancho 45.), Lazio–Zenit 3:1 (Immobile 3., 55., tizenegyesből, Parolo 22., illetve Dzjuba 25.). A csoport állása: Borussia 9, Lazio 8, Brugge 4, Zenit 1 pont. G csoport: Dinamo (K)–Barcelona 0:4 (Dest 52., Braithwaite 57., 70., tizenegyesből, Griezmann 90+2.), Juventus–Ferencváros 2:1 (Ronaldo 35., Morata 90+2., illetve Uzuni 19.). A csoport állása: Barcelona 12, Juventus 9, Dinamo és Ferencváros 1 pont. H csoport: Manchester United–Başakşehir 4:1 (Fernandes 7., 19., Rashford 35., tizenegyesből, James 90+2., illetve Turuc 75.), PSG–Leipzig 1:0 (Neymar 11., tizenegyesből). A csoport állása: Manchester United 9, PSG és Leipzig 6, Başakşehir 3 pont.