2024. március 28., csütörtök
ZOMBOR

Növelték a kórház COVID-részlegének kapacitását

Kötelező a szájmaszk viselete a piacon

A járványügyi helyzet során fellépő újabb szükségletek kielégítése érdekében a zombori Dr. Radivoj Simonović Közkórház az eddiginél több férőhelyet biztosított az intézmény COVID-részlegében. A kórház tüdőosztálya mellett a belgyógyászat épülete is a koronavírussal fertőzött páciensek ellátására szolgál. Így a közkórház a nyugat-bácskai igények kielégítése mellett más kórházakból is fogadhat pácienseket.

A belgyógyászat a harmadik emeletre került (Fekete J. József felvétele)

A belgyógyászat a harmadik emeletre került (Fekete J. József felvétele)

A belső átszervezés folyamán a belgyógyászatot a sebészeti épület harmadik emeletére helyezték át, ahol az ortopédiával osztozik a férőhelyeken. A belgyógyászati kezelésre szorult pácienseket az épületben lévő sürgősségi osztályon vizsgálják meg és veszik fel kórházi ápolásra. A tüdőosztály gyermekrészlege a szakrendelők épületében található, amely a Simo Matavulj utcából nyíló kocsibejárón át közelíthető meg.

Kötelező a szájmaszk a piacon

A zombori piacokat üzemeltető Prostor kommunális közvállalat megtiltotta a vásártér működését, vagyis nem nyithat ki a bolhapiac, a jószágpiac, a nagybani piac és az autópiac sem. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az újszelencsei zöldségpiacra, sem a város központjában működő zöldség- és kisipari piacra. A közvállalat ugyanakkor elrendelte, hogy ezeken a helyeken mind az elárusítók, mind a vásárlók kötelesek viselni a szájat és az orrot eltakaró védőmaszkot. A Prostor megbízott munkatársainak jogában áll, hogy a piac területéről eltávolítsák azt az árust, illetve a piaci pad bérlőjét, aki a szabályoknak nem megfelelően hordja a védőmaszkot.