2024. április 18., csütörtök

Úthálózat-bővítés Kamenicán

A Tatarsko brdo lakónegyedben is aszfaltoznak

Milan Đurić, Újvidék polgármesterének helyettese ma megtekintette a Kamenicán folyó útfelújítási munkálatokat a John Frontingham utcában.
A John Frontingham utcában javában folyik az úttest és a járdák rekonstrukciója, valamint a közmegvilágítás elhelyezése.

– Az idén az újvidéki önkormányzat 25 millió dinárt irányozott elő a kamenicai útfelújításokra és az utcák aszfaltozására, melyeket 5 kilométeres útszakaszon végeznek el. Egyes utcákban még tartanak a munkálatok, jelenleg a John Frontingham utcában újítják fel a kátyús úttestet 180 méteres szakaszon, valamint új közmegvilágítást helyeznek el, erre a célra 3,6 millió dinárt irányoztunk elő a városi költségvetésben. Folyamatos az együttműködés a helyi közösségekkel, és arra törekszünk, hogy eleget tegyünk igényeiknek. A Sremska Kamenica helyi közösséggel együttműködve 2013 és 2020 között az újvidéki önkormányzat 690 millió dinárt jelölt meg a város költségvetésében a kamenicai infrastrukturális fejlesztésekre. Az egyik fontosabb beruházás a kamenicai kórház közelében megépült körforgalom volt, ami hozzájárult a közlekedésbiztonság növeléséhez és a forgalmi dugók elkerüléséhez. A körforgalom megépítése 90,5 millió dinárba került, amit a tartományi kormánnyal karöltve valósítottunk meg. Ezenkívül felújítottunk több mint 60 kamenicai utcát, erre a célra 323 millió dinárt irányoztunk elő. A felújításokkal 2021-ben sem állunk le, az Építkezési területek rendezése program keretében további pénzeszközöket biztosítunk – mondta Đurić. Hozzátette: az újvidéki önkormányzatnak jól átgondolt pénzügyi tervei vannak, ami előfeltétele annak, hogy színvonalas életet biztosíthassanak a tartományi székváros polgárainak.

A szerémségi oldalon az idén útfelújítást és aszfaltozást végeztek a Branislav Bukurov, a Kaduljina, a Tepić alezredes, a Katherine MacPhail, a Nikola Tesla és a Lázár cár utcákban, valamint a Fruška gora úton és a Zmaj téren is.