2024. március 29., péntek

Nyolc személy lélegeztetőgépen

Az észak-bácskai körzetben az elmúlt nap során 83 új fertőzöttet regisztráltak

A Szabadkai Közkórház keddi jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó részlegében az elmúlt 24 órában 63 vizsgálatot végeztek el. 13 személyt további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt tíz, korábban a kórházban ápolt személyt engedtek haza; ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében összesen 95 páciensről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírusos megbetegedetteknek fenntartott részlegében nyolc beteg gépi lélegeztetésre szorul.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Azon polgárok, akiknek hozzátartozóját a kórház Covid-részlegében ápolják, mindennap 13 és 14 óra között telefonon informálódhatnak annak hogyléte felől. Az érintetteknek a 024/555-222-es telefonszámot kell tárcsázniuk, majd ezt követően a fertőzőosztály eléréséhez a 261-es, míg az intenzív osztály eléréséhez a 343-as lokált kell kérniük.

Azokat, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, a Harambašić utcai Covid-rendelőben fogadják. A rendelő mindennap 7 és 20 óra között áll a páciensek rendelkezésére. A betegeknek érkezés előtt jelentkezniük kell a 024/546-104-es vagy a 065/91-85-578-as telefonszámon.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet keddi jelentése szerint az észak-bácskai körzetben az elmúlt nap során 83 személynél állapították meg a koronavírussal való fertőzöttséget. A legtöbb új fertőzöttet, 59-et Szabadka város területén regisztrálták. Topolya község területén 13, míg Kishegyes községben 11 személy koronavírus-tesztje volt pozitív.