2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Erődemonstráció fejesekkel

Firmino fejese pontot tett az anfieldi találkozó végére (Fotó: Beta/AP)

Firmino fejese pontot tett az anfieldi találkozó végére (Fotó: Beta/AP)

Sima, 3:0-s győzelmet aratott a bajnoki címvédő Liverpool a Leicester felett a Premier League vasárnap esti rangadóján. A Mersey-partiak dominánsan kezdtek, és egy szöglet után szerezték meg a vezetést (21.) Evans szerencsétlen öngóljával. Jota fejese Robertson tökéletes beadása után még a pihenő előtt az előny megduplázását (41.) jelentette az anfieldi legénységnek, a meccs hajrájában pedig Firmino érkezett (86.) ugyancsak fejjel Milner jobb oldali szögletére, Schmeichel kapus hiába ugrott a pontosan helyezett labdáért. A Pool a győzelem után a Tottenhammel holtversenyben vezeti a tabellát, a Leicester a negyedik helyre csúszott.

Olaszországban az éllovas Milan többek között Ibrahimović duplájával nyerte meg a nápolyi derbit. Spanyolországban a szezon meglepetésgárdája, a Real Sociedad Isak góljával hozta el mindhárom pontot a Cádiz otthonából.

Angol bajnokság, a 9. fordulóban: Leeds–Arsenal 0:0, Liverpool–Leicester 3:0. Az élcsoport: Tottenham és Liverpool 20, Chelsea és Leicester 18 pont stb. Francia bajnokság, a 11. fordulóban: Angers–Lyon 0:1, Lille–Lorient 4:0. Az élcsoport: PSG 24, Lille 22, Lyon, Monaco és Montpellier 20 pont stb. Német bajnokság, a 8. fordulóban: Freiburg–Mainz 1:3, Köln–Union 1:2. Az élcsoport: Bayern 19, Dortmund és Leverkusen 18 pont stb. Olasz bajnokság, a 8. fordulóban: Udinese–Genoa 1:0, Napoli–Milan 1:3. Az élcsoport: Milan 20, Sassuolo 18, Roma 17 pont stb. Spanyol bajnokság, a 10. fordulóban: Cádiz–Sociedad 0:1, Granada–Valladolid 1:3, Alavés–Valencia 2:2. Az élcsoport: Sociedad 23, Atlético Madrid (–2) 20, Villarreal 19 pont stb.