2024. április 19., péntek
ÚSZÁS

A Cali Condors nyert

A Cali Condors csapata nyerte meg a Duna Arénában rendezett Nemzetközi Úszóligát (ISL), a második helyen az Energy Standard végzett, harmadik a London Roar, negyedik pedig az LA Current lett. A finálé második versenynapján két világcsúcs is született. Az amerikai Caeleb Dressel (Cali Condors) szombati 100 méter pillangón és 50 gyorson elért rekordját követően vasárnap 100 vegyesen 49,28 másodpercre javította meg saját, múlt hétfőn úszott 49,88-as csúcsát. A másik rekord Adam Peaty (London Roar) nevéhez fűződik: a brit sztár 100 mellen múlt vasárnap Cameron van der Burgh 11 éves világcsúcsát javította meg 55,49 másodpercre, amelyből vasárnap tovább faragott, az új rekord 55,41 másodperc. A finálé egyetlen magyar résztvevője, Jakabos Zsuzsanna (Energy Standard) 200 pillangón 4., 400 vegyesen pedig 5. lett.

A rövid pályás sorozat MVP-je Dressel lett, aki összesen 291 288 dollárt keresett a két hónap alatt. Szabó Szebasztián kiváló teljesítménye 40 400 dollárt ért.

Hosszúnak nagy lökést adott az ISL

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nem elégedett a teljesítményével, de úgy érzi, nagy lökést adott neki a versenysorozat. A magyar úszó az M4 Sport Sporthíradóban elmondta, hatalmas sportdiplomáciai sikernek tartja, hogy az ISL befektetőjét sikerült meggyőzni a magyarországi rendezésről. „Az úszók és a szakmai stábok is nagyon élvezték az ittlétet, Magyarországról és Budapestről pedig továbbra is úgy beszélnek, mint a kedvenc versenyhelyszínükről, ahol most ráadásul több világcsúcs is megdőlt” – mondta Hosszú, akinek csapata, az Iron nem jutott be a döntőbe. Arról is beszélt, hogy nagyon hiányoztak a versenyek a felkészüléséből, és „ha lett volna még tíz meccs, akkor formába lendül” az ISL-re. Hozzátette, bízik benne, hogy hamarosan minél több viadalon tud majd medencébe ugrani, és akkor a felkészülése is visszatér a korábbi ritmusba. Megjegyezte, sokkal jobb formában érzi magát, és motiváltabb most az ISL-szezont követően, mint korábban, amikor nyolc hónapon keresztül nem tudott versenyezni, ezért a mostani csapatviadal nagy lendületet adott neki a jövőre.