2024. április 19., péntek

Otthonában köszöntötték a 85 éves Törőcsik Marit

A Nemzeti Színház társulata velemi otthonában köszöntötte 85. születésnapján, hétfőn Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas színművészt, a nemzet színészét.

„A teátrum vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila és a színművészek a járványhelyzetben is teljesítették a művésznő tavalyi kívánságát, amely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije” – olvasható a színház hétfői közleményében.

A születésnapi műsorban Szűcs Nelli a Selmeczi György és Maár Gyula által írt Ez csak színjáték című dalt énekelte el, ezt követte Vidnyánszky Attila köszöntője, majd Rubold Ödön Petőfi Sándor Színészdal című versét mondta el.

A közlemény szerint Törőcsik Marit kedvenc orosz rendezője, Anatolij Vasziljev üzenetben köszöntötte. Ezután Hobo verselt, majd Pilinszky János Mielőtt című költeményét Trill Zsolt adta elő. Végezetül a társulat tagjai Máté Péter Ő című dalát közösen énekelték el.

Törőcsik Mari könnyes szemmel búcsúzott tőlük, és azt üzente, nagyon hiányzik neki szeretett társulata – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.