2024. április 19., péntek

Pásztor István: Az új korlátozások nem lehetetlenítik el az életet

A vírussal meg kell barátkoznunk, együtt kell élnünk vele - mondta Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette, mindenkinek egyre több ismerőse vagy hozzátartozója fertőződik meg. A politikus kiemelte, hogy idén a karácsony is más lesz mint az előző években. Emellett beszélt arról is, hogy fejlesztik majd a vajdasági utakat. Az útkarbantartással foglalkozó bizottságnak VMSZ-es tagja is lesz.

Pásztor István hangsúlyozta, hogy a kormány keresi az optimális korlátozásokat, amelyek nem lehetetlenítik el az emberek életet. Véleménye szerint a kedden életbe lépő korlátozások is ilyenek: - Itt olyan gyökeres változások az elkövetkező két-három hétben egészen biztosan nem fognak lenni. Az is egészen biztos, hogy nagyon kevés, kicsi azoknak a száma, akik abban gondolkodnak, hogy esetleg majd januárban síelni fognak menni. Azt gondolom, hogy ezzel többé-kevésbé mindenki megbékélt, hogy ez most nem realitás - mondta Pásztor.

A VMSZ elnöke szerint a bevásárlóközpontok és vendéglátóhelyek 18 órai bezárása senkinek az életét sem fogja fenekestül felforgatni. Kitért arra is, hogy idén a karácsony is más lesz az eddig megszokottól, ám lehet, hogy a helyzet miatt közelebb kerülünk magunkhoz és a szeretteinkhez:

-Ha a járvány oldaláról nézzük, akkor más lesz, mint az előző évek karácsonyai. Azt szokták mondani, hogy minden rosszban van valami jó. Talán egy kicsit közelebb kerülünk saját magunkhoz és a szeretteinkhez. Talán a rohanás kicsit visszább vesz a tempóból. Karácsony meg olyan lesz, amelyet a körülmények lehetővé tesznek, meg amelyet mi magunknak megteremtünk. Mivel elsősorban magunkban teremtjük ezt meg – magyarázta a VMSZ elnöke.

Pásztor István beszélt arról is, hogy a VMSZ és a Szerb Haladó Párt megállapodásának is köszönhetően számos vajdasági utat, városok és települések úthálózatát fejlesztik majd. Erre a célra a köztársasági költségvetésből 20 százalék juthat a tartománynak. Ezt a koalíciós szerződésben is rögzíttették. A VMSZ elnöke elmondta, hogy bizakodó ezzel kapcsolatban, mert az illetékes köztársasági útügyi alapnál a pártnak is lesz bizottsági tagja, aki folyamatosan felhívja majd az illetékesek figyelmét ezekre a kérdésekre.