2024. március 28., csütörtök

Felgyorsítják a Szabadka-Szeged vasútvonal felújítását

A 27 km hosszú Szabadka-Szeged vasútvonal felújításának felgyorsításáról állapodott meg Tomislav Momirović szerbiai építésügyi miniszter és Palkovics László magyar innovációs miniszter.

Ez a Magyarország és Szerbia kormánya közötti gazdasági és műszaki együttműködésről szóló keretmegállapodás egyik kiemelt jelentőségű projektuma – írja a Tanjug.

A miniszterek egyetértettek abban, hogy „összekötő kapcsokat” kell kinevezni, valamint a két minisztériumnak állandó csoportot kell létrehoznia ennek a rendkívüli fontos projektumnak a lebonyolítására.

– Szerbiát és Magyarországot ebben a pillanatban néhány nagyobb projektum köti össze. Ezek közül a legfontosabb a Belgrád és Budapest közötti gyorsvasút kiépítése, felújítása és korszerűsítése. Ám nem kevésbé jelentős a Szabadka és Szeged közötti vasúti szakasz, amely a régió két legnagyobb városa közötti összeköttetés gerincét képezi – mondta többek között Momirović a találkozó után, minek során a két miniszter az infrastrukturális együttműködéséről tárgyalt.