2024. március 29., péntek

Fokozott fertőtlenítés az oktatási intézményekben

Az óvodákban nem növekszik a vírusfertőzöttek száma

A Ciklonizacija közvállalat naponta többször is alapos fertőtlenítést végez a város óvodáiban, iskoláiban és más oktatási intézményeiben is. Dina Vučinić, a városi önkormányzat oktatásügyi tanácsának tagja a hétvégén látogatást tett a Mileva Marić Einstein Műszaki Középiskoláa, a Svetozar Marković Toza Általános Iskolába és a XXXSzentjánosbogár óvodába, ahol éppen akkor végezték el a fertőtlenítést. Helyszíni nyilatkozatában Vučinić kiemelte, hogy a városi vezetés által hozott intézkedések eredményesek, hiszen az iskoláskor előtti intézményekben nem növekszik a fertőzöttek száma.

– Az elmúlt héten a vírus tombolása ellenére csupán három kisgyermek tesztje lett pozitív az óvodákban. A gyerekek és családjaik, valamint az óvodai és iskolai alkalmazottak egészségének védelme érdekében fokozottan fertőtlenítést végzünk, és szigorúan ellenőrizzük a maszkviselési rendelet betartását – mondta Vučinić.

Az újvidéki általános iskolákban a múlt hét végéig 36 diák és 107 alkalmazott fertőződött meg koronavírussal, míg 850 tanuló és 96 dolgozó karanténban van. A középiskolákban, ahol minden második héten a tanítás online formában zajlik, 111 diák és 43 alkalmazott fertőződött meg, míg karanténban 359 gyerek és 50 dolgozó van/volt. A város összes általános- és középiskolájának vezetése folyamatos kapcsolatban áll a Vajdasági Közegészségügyi Intézettel és minden előírást betartanak. Amennyiben egy osztályban kettőnél több tanulónál mutatják ki a fertőzést, akkor online tanításra kell áttérni 14 napig. Abban az esetben, ha egy váltáson belül több osztályban is kimutatják a fertőzést, akkor a teljes váltás 14 napig online oktatásra köteles áttérni.