2024. április 24., szerda

Heten lélegeztetőgépen

A Szabadkai Közkórház Covid-részlegében 92 beteget ápolnak

A Szabadkai Közkórház hétfői jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében az elmúlt 24 órában 39 vizsgálatot végeztek el. Kilenc pácienst további kórházi kezelésre a kórház Covid-részlegébe utaltak. Ezen időszak alatt négy korábban a kórházban ápolt személyt engedtek haza; ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A kórház Covid-részlegében jelenleg összesen 92 betegről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírusos megbetegedettek számára fenntartott részlegében nyolc pácienst ápolnak. Közülük heten gépi lélegeztetésre szorulnak.

Azon polgárok, akiknek hozzátartozóját a kórház Covid-részlegében ápolják, mindennap 13 és 14 óra között telefonon informálódhatnak annak hogyléte felől. Az érintetteknek a 024/555-222-es telefonszámot kell tárcsázniuk, majd ezt követően a fertőzőosztály eléréséhez a 261-es, míg az intenzív osztály eléréséhez a 343-as lokált kell kérniük.

Azon polgárokat, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit produkálják, a Harambašić utcai Covid-rendelőben fogadják. A rendelő mindennap 7 és 20 óra között áll a páciensek rendelkezésére. A betegeknek érkezés előtt jelentkezniük kell a 024/546-104-es vagy a 065/91-85-578-as telefonszámon.