2024. március 29., péntek

Védőmaszkok az önkormányzat alkalmazottainak

A szabadkai városi képviselő-testületi ügyek szolgálata hétfőn közleményben adta hírül, hogy Magyarország Kormánya 8000 darab védőmaszkot adományozott Szabadka Város önkormányzatának.

Az önkormányzat minden hivatala a megszokott munkaidőben dolgozik, és az alkalmazottak továbbra is a munkahelyükön végzik feladataikat a közigazgatás zavartalan működése, és a lakosság igényeinek kielégítése érdekében. Az országban uralkodó járványhelyzet számos óvintézkedés bevezetését és szigorú ellenőrzését követeli meg, amelyek be nem tartása beláthatatlan következményekkel járhat. A vírus terjedésének megfékezését célzó intézkedések egyike a védőmaszkok viselése a munkahelyen, ami nélkülözhetetlen, amennyiben több ember dolgozik együtt, illetve ügyfeleket fogad.

A közlemény szerint a védőmaszkok dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnökének közbenjárására, a Szabadkai Egyházmegye Caritas szervezetének közvetítésével érkeztek meg hétfőn az önkormányzatba. Utóbbi szervezet képviselői hétfőn délben adták át a maszkokat tartalmazó csomagokat.

Pásztor Bálint októberben megbeszélést folytatott a Caritas szabadkai szervezetének képviselőivel, amelyen az együttműködésről és a támogatásról tárgyaltak. Ez a hétfői eseménnyel meg is valósult, és mindez ékes példája a kölcsönös együttműködésnek és az olyan helyzeteknek, amikor a civil szervezet segíti ki az önkormányzatot – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.