2024. április 19., péntek

29 covidos beteg Adán

A nagykikindai közegészségügyi intézet jelentése alapján Ada községben jelenleg 29 Covid-19-es fertőzésben megbetegedett személyt tartanak számon, tudatja a községi törzskar közleménye.

Fotó: Csincsik Zsolt

Fotó: Csincsik Zsolt

A megbetegedettek száma viszont napról napra növekszik, ezért a községi törzskar felkéri a lakosságot, hogy viseljenek védőmaszkot zárt térben, valamint a szabadban is, ha a helyzet megkívánja, illetve tartsák be a köztársasági intézkedéseket, és kerüljék a magánjellegű összejövetelek szervezését az egészségük megőrzése érdekében. A köztársasági intézkedés értelmében a községi törzskar értesíti a lakosságot, hogy december 1-jéig Ada községben is korlátozzák az üzletek és a kiskereskedelmi létesítmények munkaidejét, amelyek 21 és 5 óra között zárva lesznek, kivéve a gyógyszertárak, a benzinkutak és az élelmiszert kiszállító vendéglátóhelyek. Továbbá zárva lesznek 18 és 5 óra között az éttermek, a kávézó, a színház és egyéb kulturális intézmények, illetve a fogadóirodák a november 24. és december 3. közötti időszakban.

A járványügyi helyzet romlása miatt Ada községben a továbbiakban tilos a rekreatív jellegű csoportos sporttevékenység a sportcsarnokokban, az iskolák tornatermeiben és egyéb zárt helyiségekben. Az edzéseket csak azok a sportegyesületek tarthatják meg, ahol nincs regisztrált fertőzött. Kötelező elhalasztani minden sportversenyt, kivéve a bajnoki mérkőzéseket. Tilos az öt főnél nagyobb nyilvános gyülekezés zárt térben és a szabadban is.

Ada község önkormányzata ismételten fertőtlenítőszert biztosít minden polgár és vállalkozás számára. A fertőtlenítőszert november 25-től (szerdától) személyesen átvehető minden munkanapon 8 és 12 óra között Adán, a tűzoltólaktanyában, Moholon és Törökfalun a helyi közösségek épületében, valamint Valkaisoron és Völgyparton a helyi vegyeskereskedésekben. A községi törzskar értesíti a lakosságot, hogy november 24-étől, keddtől az önkormányzat ügyfélfogadó irodájában csak ügyelet lesz. Ezért felkérik a lakosságot, hogy amennyiben lehetséges az ügyeiket próbálják telefonon keresztül intézni. További tájékoztatásért a 024/852-106 telefonszámon kaphatnak.