2024. március 28., csütörtök

Jobban van Böjte Csaba

A kórházból jelentkezett a koronavírussal küzdő ferences szerzetes

A Facebookon jelentkezett gyermekotthonai lakóinak a koronavírussal küzdő Böjte Csaba, aki elmondta, hogy már jobban van. A ferences szerzetes, az Erdélyben árvaházhálózatot működtető dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője több mint egy hete, november 16-án közölte a közösségi oldalán, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Két nappal ez után kórházba került, és Budapestre szállították.

Böjte Csaba egy korábbi fotón (Fotó: MTI)

Böjte Csaba egy korábbi fotón (Fotó: MTI)

A szerzetes videóüzenetben köszönte meg a neki küldött jókívánságokat, valamint elmondta az esti imát ezzel is üzenve az általa és segítőtársai által felkarolt gyerekeknek.

„Gondoltam, jó, ha együtt elmondjuk az esti imát, szeretnék imádkozni a kedves doktorokért, akik gondoznak, valamint a nevelőitekért” – szólt a gyerekekhez Csaba testvér, akinek állapota szemmel láthatóan javult. A ferences szerzetes az egyházi év zárónapján, ami most vasárnap volt, Krisztus király közbenjárását kérte azért, hogy a gyerekek jól aludjanak, hogy a karanténnal, bezártsággal, online oktatással kapcsolatos nehézségeket el tudják viselni.

„Mindegyikünknek van keresztje, kisebb, nagyobb, de hordanunk kell. Fontos, hogy nagyon-nagyon szeressük egymást. Jézus Krisztus nem vállalta volna a karácsonyt, a nehézségeket, ha nem hitt volna bennünk, ő bízik bennünk” – idézte Böjte Csaba szavait a Krónika online.

Amint a hirado.hu felhívta a figyelmet, a ferences szerzetes szerénységét jól mutatja, hogy azért is elnézést kért, mert pizsamában részesítette áldásban a követőit. Mosolyogva hozzátette: „így is érvényes.

„Istennek hála, jobban vagyok!” – nyugtatott meg mindenkit Böjte Csaba.

„Fontos, hogy nagyon szeressük egymást. Jézus Krisztus nem vállalta volna a kereszthalált, nehézségeket, ha nem hitt volna bennünk, ő bízik bennünk. Hiszi, hogy képesek vagyunk megtanulni a szeretet parancsát, képesek vagyunk jó testvérekként békében élni...” – üzente a ferences szerzetes.

Megköszönte azt is, hogy sokan imádkoztak érte.

„Köszönöm, hogy imádkoztok értem, én is imádkozom minden nap értetek!” – tette hozzá.