2024. április 24., szerda

Hosszabb téli szünet a diákoknak?

Az oktatási miniszter szerint nem az iskolákban terjed leggyorsabban a vírus

Branko Ružić oktatásügyi miniszter bejelentette, hogy felvetették azt a lehetőséget, hogy a vajdasági és az ország többi részére érvényes iskolai naptárt egyesítve meghosszabbítják a téli szünidőt.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Ennek alapján a szünet december 21-én kezdődne, és január 20-án érnek véget, lefedve a katolikus és a pravoszláv karácsonyi ünnepeket.

A tárcavezető az RTS-nek azt nyilatkozta, hogy még nem zárják be az iskolákat, ám bármikor megtörténhet, hogy ismét áttérnek a távoktatásra. Mint kiemelte, a köztársasági válságstáb javaslatokat tesz az iskolák működésére vonatkozóan, a kormány pedig ezek mentén hozza meg a szükséges intézkedéseket. Abban az esetben, ha át akarnak térni a távoktatásra, a helyi önkormányzatok kötelesek értesíteni az illetékes iskolaigazgatóságokat.

– A fertőzöttek száma növekszik, és ez nem jelenti azt, hogy az iskolában dolgozók és a diákok körében csökken. A számok statisztikilag elhanyagolhatóak, hiszen a rendszer bizonyos szintig ellenállni tud a kívülről érkező hatásoknak. Ez nem az oktatási rendszertől jön, hiszen az iskolákban a vírusátvitel nincs olyan magas szinten – nyilatkozta tegnap Branko Ružić.