2024. március 29., péntek
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

A rendkívüli helyzet is súlyosbodik

Háromszázhetveneggyel nőtt az új fertőzöttek száma a tartomány területén

Az elmúlt nap folyamán Vajdaságban 1629 új koronavírus-fertőzést azonosítottak, ami 371-tel több, mint egy nappal korábban. Újvidéken jegyezték a legtöbb megbetegedést – 575-öt –, ami újabb gyászos rekordot jelent a város területén.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet közleményében megállapítja, hogy az egész tartomány területén nagyon nehéz helyzetben van az egészségügyi rendszer, továbbra is minden községben nagyszámú fertőzést jegyeznek. A járványügyi helyzetet rendkívülinek ítélik meg, és további romlásával számolnak.

Jelenleg 40 tartománybeli községben rendkívüli a helyzet: Újvidéken, Nagybecskereken, Mitrovicán, Pancsován, Nagykikindán, Szabadkán, Zomborban, Palánkán, Versecen, Fehértemplomon, Belcsényben, Ópáván, Zsablyán, Alibunaron, Karlócán, Zichyfalván, Temerinben, Antalfalván, Kúlán, Inđiján, Rumán, Verbászon, Óbecsén, Ürögön, Kevevárán, Šiden, Titelen, Begaszentgyörgyön, Szenttamáson, Törökbecsén, Magyarcsernyén, Törökkanizsán, Kishegyesen, Hódságon, Zentán, Pazován, Szécsányban, Pećincin, Bácson és Petrőcön. A többi községben is kedvezőtlen a helyzet, állapítja meg a közlemény.