2024. április 16., kedd
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Zombor bajban van

Apatinban és Hódságon is növekszik a betegek száma

A zombori közkórház már ötödik napja nem közöl adatokat az általuk kezelt koronavírus-fertőzöttek számáról. A legutóbbi, szombati adatok szerint a városban 216 fertőzött személy volt, míg a Zombori Közegészségügyi Intézethez tartozó további 3 önkormányzatban 140 beteget regisztráltak. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet szerint a zombori helyzetet rendkívüliként kell kezelni.

Ugyanakkor az apatini egészségház COVID-rendelőjének legfrissebb adatai szerint az önkormányzatukban 24 ember fertőzödött meg, közülük kettő az egészségház dolgozója.

– Növekszik a megvizsgált betegek száma, a beérkező polgárok köhögéssel, rossz közértezettel és lázzal jelentkeztek. A helyzetet egyelőre ellenőrzés alatt tudjuk tartani. A COVID-rendelőben a betegek teljes megfigyelését elvégezzük – nyilatkozta az RTV-nek Branka Bajić, az apatini egészségház igazgatóhelyettese.

A rendelő mindennap 9 és 17 óra között tart nyitva, a betegek a 025/773-503-as telefonszámon tájékozóhatnak.

Hódság területén is megfigyelhető a betegek számának növekedése. A COVID-klinikára érkező polgárok leggyakrabban légúti fertőzés tüneteire panaszkodnak.

– Naponta körülbelül 60 beteget vizsgálunk meg, jelenleg 44 aktív esetet tartunk számon – számolt be Dušan Božanić, a hódsági COVID-rendelő vezetője.

A COVID-rendelőt átköltöztették a tüdőkórház (ATD) épületébe, melynek bejárata a Mostong utcáról nyílik. Munkaideje változatlan, továbbra is 8 és 14 óra között fogadja a betegeket. A rendelő a 069/15-14-140-es és 025/5742-575-ös telefonszámokon érhető el.