2024. április 19., péntek

Ünnepi előkészületek

A székváros díszkivilágítása több mint 1 millió dinárral többe kerül az idén, mint tavaly

A karácsonyi, valamint az újévi dekoráció, a felszerelése és az elhelyezése az idén áfával együtt 19,1 millió dinárba kerül. A város díszkivilágítását az Ilumina cég végzi, dolgozóik 20 napon belül szállítják le a dekorációt, amelyért 3 év jótállást vállalnak. Tavaly 17,8 millió dinárt költött az önkormányzat a köztéri, ünnepi előkészületekre, javarészt a díszkivilágításra, amelyeket már októberben elkezdtek felszerelni.

A Dnevnik napilap rámutat arra, hogy a pályázati dokumentációból az is kiderül, hogy több régi, már kopott díszt kicserélnek. Az ünnepi dekorációnak mindemellett összhangban kell lennie a város jellegzetességeivel és a közúti előírásokkal is. A Szabadság tér dekorációját az idén kiegészítik, valamint vásárolnak még 2D-s figurákat is. A Zmaj utcában a fákon a régi lámpák mellett új fényeket is elhelyeznek. A Sándor király utcában az ünnepi hangulatot 3D-s fényfigurákkal próbálják elérni, a Felszabadulás sugárút dekorációja hasonló lesz, mint a múlt évben. Mindemellett kisebb díszítőelemeket és fényfüggönyt is elhelyeznek a Szabadság térnél lévő épületek homlokzataira is.

A legdíszesebb ezúttal is a Városháza épülete lesz, amit füzérekkel, fényekkel és LED-lámpákkal díszítenek. Ide helyezik ki hagyományosan a világító évszámot is, ezúttal a 2021-et.