2024. április 25., csütörtök

Heten lélegeztetőgépen

A Szabadkai Közkórház Covid-részlegében jelenleg 75 beteget ápolnak

A Szabadkai Közkórház pénteki jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó részlegében az elmúlt 24 órában 34 vizsgálatot végeztek el. Nyolc pácienst további kórházi kezelésre utaltak. Ezen időszak alatt öt, korábban a kórházban ápolt beteget engedtek haza; ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A kórház Covid-részlegében jelenleg 75 páciensről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírusos megbetegedetteknek fenntartott részlegében hét személy gépi lélegeztetésre szorul.

Azon polgárok, akiknek hozzátartozóját a kórház Covid-részlegében ápolják, mindennap 13 és 14 óra között telefonon informálódhatnak annak hogyléte felől. Az érintetteknek a 024/555-222-es telefonszámot kell tárcsázniuk, majd ezt követően a fertőzőosztály eléréséhez a 261-es, míg az intenzív osztály eléréséhez a 343-as lokált kell kérniük.

Azon polgárokat, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit produkálják, a Harambašić utcai Covid-rendelőben fogadják. A rendelő mindennap 7 és 20 óra között áll a páciensek rendelkezésére. A betegeknek érkezés előtt jelentkezniük kell a 024/546-104-es vagy a 065/91-85-578-as telefonszámon.