2024. március 28., csütörtök
ÓBECSE KÖZSÉG

Segélycsomagra pályázhatnak a kisnyugdíjasok

Segélycsomagot kaphatnak a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alaptól azok a kisnyugdíjasok, akiknek havi jövedelme nem haladja meg a 15 113,01 dinárt. Az alapvető élemiszereket és higiéniai szereket tartalmazó csomagot Óbecsén a nyugdíjasok egyesületének a keretében működő, a segélyek odaítéléséért felelős bizottságnál kell kérvényezni a Than Fivérek u. 2. szám alatti irodában november 24-éig 8 és 12 óra között. A kérvény mellé csatolni kell a nyugdíj összegét igazoló csekket is. A lehetőséggel azok a kisnyugdíjasok is élhetnek, akik nem tagjai az egyesületnek.

Országszerte 30 idősek és felnőttkorúak otthonába jutott be a vírus (Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

A bizottság által meghatározott jogosultsági rangsort az egyesület hirdetőtábláján és a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap óbecsei fiókintézetében is meg lehet tekinteni. Azok, akik kifogással szeretnének élni a döntés miatt, ezt a hirdetőtáblán való közzétételtől számított 8 napon belül tehetik meg. A segélycsomagokat az esetleges panaszok jogosságának az elbírálása után, a végső rangsor kialakítása után lehet majd átvenni.

A község nyugdíjas egyesülete arra külön felhívta a pályázók figyelmét, hogy a kérelmek benyújtásakor tartsák be az előírt járványügyi óvintézkedéseket, viseljenek védőmaszkot.