2024. április 23., kedd
BÁCSFEKETEHEGY

Így kell járni…

Vasárnap Bácsfeketehegyen kezdetét veszi az ötszemeszteres néptáncoktatói képzés. Az Így kell járni... elnevezésű képzésre egész Vajdaság területéről 109 fő jelentkezett.

A vasárnapi találkozó – amelynek a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület székháza ad otthont – két részből áll majd. Délelőtt a középiskolások, míg délután az egyetemista, felnőtt korosztály hallgathat meg különböző témájú előadásokat.
Az előadásokat a képzés vezetője, Lévai Péter Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, nívódíjas táncművész és mesterfokú néptáncpedagógus, a budapesti székhelyű Magyar Táncművészeti Egyetem mestertanára, továbbá dr. Bárkányi Ildikó főmuzeológus, néprajzkutató, a szegedi Móra Ferenc Múzeum általános igazgatóhelyettese és dr. Varga Sándor néprajzkutató, etnológus, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszékének adjunktusa, az MTA BTK Zenetudományi Intézetének tudományos munkatársa tartják majd.
A rendezvény a járványügyi előírások betartásával fog megvalósulni. A képzés a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg. A szervezők a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.