2024. április 25., csütörtök

Szebb és jobb a martonosi óvoda

Befejeződött a nyílászárók cseréje

Nemzetközinek is nevezhető az az együttműködés, amelynek eredményeképp az összes ajtót, ablakot kicserélték a martonosi óvodaépületen. A testvérvárosi támogatásnak, a többéves jó kapcsolatnak köszönhetően Algyő városa mintegy 300 000 dinár ellenértékű összeggel járult hozzá a felújításhoz, míg az oroszlánrészt, 700 000 dinárt a község finanszírozott. A tervezettek szerint, mire beköszöntött a hidegebb idő, sikerült is befejezni az összes munkálatot, így energiahatékonyabb az épület, ami a községi finanszírozásból fenntartott épület esetében nem másodlagos, az meg már csak ráadás, hogy szebbé is vált ezáltal az ovi, ahová 41 martonosi kisgyerek jár. A két óvónőt foglalkoztató intézményt tegnap megtekintette a magyarkanizsai polgármester, Fejsztámer Róbert is, aki elmondta, hogy a község önkormányzata évek óta fontosnak tartja az oktatási intézmények fejlesztését.

Megújult a martonosi óvoda

– Lépésről lépésre, intézményről intézményre, településről településre haladtunk, és remélem, hogy ezt az elkövetkezendőkben is tudjuk folytatni. Ékes példája ennek most a martonosi óvoda, ahol társfinanszírozásban vittük véghez a fejlesztést. A folyamatot a tartományi, köztársasági és az ilyen segítségek csak még jobban felgyorsítják, ami külön örömre ad okot – mondta a polgármester.
Ugyanígy örömének adott hangot a martonosi helyi közösség tanácsának elnöke, Horvát Gergely, aki arról tájékoztatott, hogy Algyő már több ízben nyújtott segítséget, és a mostani fejlesztés is részben nekik köszönhető.

– Több megvalósult tervünket köszönhetjük ennek az együttműködésnek, amelyet Algyővel kialakítottunk, de az óvoda nyílászáróinak cseréjéhez az önkormányzat is hozzájárult. Tervekben nálunk sosincs hiány, a közeljövőben az óvodát szeretnénk átfesteni – mondta a helyi közösség tanácsának elnöke.
A kész és új nyílászárókat a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatóhelyettese, Körmöci Valéria is örömmel nyugtázta, aki szerint a felújításra nagy szükség volt.
– Rossz állapotban voltak már a martonosi óvodaépületen a nyílászárók, így most ezzel sikerült szebbé varázsolni a gyermekek környezetét, illetve funkcionálisabbá vált ennek köszönhetően, amit egyaránt köszönünk Algyőnek és Magyarkanizsa önkormányzatának – fejezte ki köszönetét az igazgatóhelyettes.
A martonosi óvodában a 41 gyermek nemcsak annak örülhet, hogy szebb az ovi, hanem annak is, hogy otthonosabb lett. A következő lépés a külső-belső festés, amelyet a pénz és az időjárási viszonyok függvényében a közeljövőre terveznek.