2024. március 28., csütörtök
SZABADKA

Változás a kispadon

Változás történt a szuperligás Spartacus Labdarúgóklub kispadján, ugyanis Vladimir Gaćinović eddigi vezetőedző váratlanul benyújtotta lemondását, helyette az eddigi segédedző, Vladimir Buač irányítja majd a Kék Galambokat. Gaćinović elmondása szerint kiégett, és úgy érezte, pihenésre van szüksége.

A klub vezetőségével való beszélgetést követően megtaláltuk a közös hangot, és a lehető legszebb módon, barátként válunk el egymástól. Óriási köszönettel tartozom nekik, kiválóan együttműködtünk abban a három évben, amennyit összesen itt töltöttem mindkét megbízatásom alatt. A búcsú nem volt könnyű, könnyek között történt, de teljesen sportszerűen és baráti hangulatban, amilyen volt a kapcsolatunk, amíg együtt dolgoztunk. Szabadka és a Spartacus a második otthonom, ahonnan szép emlékekkel távozom – mondta Gaćinović.

Gaćinović 2017 nyarán érkezett a Spartacusba, az akkori vezetőedző, Veselinović segédjeként dolgozott. A vezetőedző távozását követően átvette a karmesteri pálcát, és minden idők legnagyobb klubsikereként az Európa-liga selejtezőjének harmadik köréig vezette a csapatot. Másodszor 2019 júniusában Predrag Rogant váltotta a kispadon. Az elmúlt, megszakadt idényt a 7. helyen zárta a csapat, idén pedig a kiváló rajt után az együttes az élmezőnyben foglal helyet.

Nikola Simović klubelnök elmondta, hogy nehéz szívvel válnak meg a szakembertől, aki nemcsak edzőként, hanem emberként is mély nyomokat hagyott bennük.

Az elmúlt másfél évben minden kiválóan működött, amit játékunk és eredményeink bizonyítanak legjobban. Gaćinović a bizalmunkat élvezte, és döntését nagyon nehezen fogadtuk el. Barátságunkra és eddigi kiváló munkájára való tekintettel eleget tettünk kérésének, és felmentettük a további munkavégzés alól. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban, a Spartacus ajtaja mindig nyitva áll előtte – mondta Simović.

A Spartacus a Szuperliga hétvégi fordulójában Ivanjicára, a Javorhoz látogat.