2024. április 19., péntek
NŐI LABDARÚGÁS

Főtáblán a Spartacus!

A Spartacus női labdarúgócsapata kiütéses győzelmet aratott a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában, 7:0-ra győztek a Sofia otthonában, így feljutottak a 32-es főtáblára. A szabadkaiak már az első játékrész során bebiztosították győzelmüket, Slović, Filipović és Matić találatai révén háromgólos előnyt szereztek. A házigazdák a térfélcserét követően is rendkívül alárendelt szerepet játszottak, Ćirić és Baka is betalált, míg Matić a 72. percben előbb duplázott, majd a ráadás 3. percében mesterhármasának örülhetett. A főtábla sorsolását november 24-én tartják.

A Ferencváros ugyanakkor 4:1-re kikapott a szlovén Pomurje együttesétől, így búcsúzott a sorozattól. A szlovén együttesben a 19 éves Kaja Korosec háromszor volt eredményes, a ferencvárosiak találatát Mosdóczi Evelin büntetőből szerezte az 53. percben, amivel egygólosra csökkentette akkor a különbséget. A vendégcsapatból a 73. percben második sárga lapját követően Czellér Dorottyát kiállították, a folytatásban emberelőnyben játszó házigazdák pedig további két góllal bebiztosították továbbjutásukat.

2. forduló: Sofia–Spartacus 0:7, Pomurje–Ferencváros 4:1, Valur–Glasgow 1:1, Gornik–Apollon 2:1, Anderlecht–Benfica 1:2.